FOTOGALERIE: Staré Město v neděli ožilo tradicemi a lidovými řemesly

Foto: Milan Mikšík
STARÉ MĚSTO - V neděli 20. října se v Event centru a Památníku Velké Moravy uskutečnila akce TRADICE A ŘEMESLA NA SLOVÁCKU. Byla to přehlídka tradičních, lidových a současných řemesel, které k našim životům neodmyslitelně patří. Praktické ukázky profesí pod vedením řemeslníků, mistrů profesionálů. Spousta zábavy a tvořivosti na jednom místě, jak pro děti, tak pro dospělé. Pro teenagery byla připravena řemeslná „únikovka".

Procházka tradičními, ale i současnými řemesly, které neodmyslitelně patří k životu na Slovácku. To je hlavní téma akce pořádané NF Řemeslo pomáhá a MAS Buchlovice. Cílem bylo představit dětem, jak se zde žilo, bydlelo, jaké tradice se dochovaly a na co pomalu zapomínáme. Abychom si uvědomili, jakou roli mělo a má Slovácko v regionu, vytvořili pořadatelé koncept od již zapomínaných řemesel po současná.

Akce byla určena pro všechny bez rozdílu věku. K ruce byli i budoucí profíci řemeslníci a specialisté na všechny představované profese. Na každém stanovišti získali děti odměnu v podobě zlaťáků a drahokamů za vykovanou práci, které mohli směnit v cíli za kód do trezoru, kde na ně čekala speciální odměna.

Zobrazit fotogalerii >>