GENERÁL PAVEL: LHANÍM NÁS NEROZDĚLÍ!

Foto: Petr Pavel
ČR - Před druhým kolem prezidentských voleb, které se uskuteční v pátek 27. a sobotu 28. ledna 2023, probíhá souboj dvou kandidátů a mediálním prostorem se šíří různé dezinformace. Vybrali jsme deset z nich, které zde generál Pavel komentuje.

1. Pavel vyhlásí mobilizaci a naši synové a muži půjdou do války

Je to lež nejhrubšího zrna. Veřejně jsem odmítl, že bych chtěl vyhlásit mobilizaci. Naopak vždy jsem zdůrazňoval, že je potřeba vůči Rusku postupovat tak, aby nedošlo k přímému konfliktu s NATO. Prezident navíc mobilizaci ani sám vyhlásit nemůže. K tomu je potřeba obou komor Parlamentu a návrhu vlády. Mobilizaci nezvažuje Česká republika ani žádný stát NATO.

2. Pavel nás zatáhne do války s Ruskem

Od začátku války varuji před kroky, které by mohly vést k válce Ruska s NATO. Naopak vždy jsem usiloval o jednání s Ruskem, aby nedošlo k válce. Jako předseda Vojenského výboru NATO jsem dokonce úspěšně jednal s náčelníkem ruského generálního štábu Gerasimovem. A jako prezident bych se zasadil o urychlení mírových jednání.

3. Pavel znovu zavede povinnou vojenskou službu

Nechci obnovit povinnou vojenskou službu. Naopak jsem byl vždy proti takovým návrhům a zdůrazňoval jsem, že Česká republika potřebuje profesionální armádu složenou z lidí, kteří si povolání vojáka sami dobrovolně vybrali.

4. Pavel tu udělá americkou vojenskou základnu

Nevidím důvod pro výstavbu americké základny v České republice. Nejdůležitější je pro mě bezpečnost Česka, a pokud by to vyžadovalo pomoc našich spojenců v NATO, jsem rozhodně pro jejich přítomnost.

5. Pavel je kandidátem asociální vlády

Opírám se o nominaci více než 80 tisíc občanů z celé České republiky, nemám vůči vládě žádné závazky a často ji kritizuji za nedostatečnou pomoc lidem. Vládní strany mě ústně podpořily, protože jsem i u jejich voličů oblíbený.

6. Pavel je kandidátem města proti venkovu

Bydlím v malé vesnici v Ústeckém kraji. Pravidelně se setkávám s lidmi po celé České republice, navštěvuji i ty nejmenší obce a znám problémy místních lidí. Jako prezident chci tlačit na vládu, aby bohatství naší země bylo rovnoměrně rozdělováno a pozvedly se opomíjené regiony.

7. Pavel zruší korunu a zavede euro

Jsem pro to, abychom v budoucnu měli euro, stejně jako Slovensko, Chorvatsko a většina zemí Evropy, protože je to lepší pro naše lidi i ekonomiku. Přechod na euro ale není na pořadu dne a prezident o něm nemůže rozhodnout.

8. Pavel je pro zavedení cenzury

Jsem obhájcem svobody slova a často kritizuji přehnanou politickou korektnost. Zároveň varuji před informační válkou, kterou proti nám Rusko vede šířením lží na internetu. V tomto případě jen zdůrazňuji, že stejná pravidla, jako platí ve fyzickém světě, by měla platit i v tom online.

9. Pavel byl komunistickým rozvědčíkem školeným KGB v Rusku

Nikdy jsem nestudoval v Rusku, nikdy jsem neměl nic společného s KGB ani s StB a za komunismu jsem jako rozvědčík nepracoval. Všichni historici a archivní dokumenty jasně říkají, že za minulého režimu jsem pouze začal studovat kurz vojenského zpravodajství, který jsem ale dokončil už v demokracii v roce 1991.

10. Pavel je voják, ne diplomat

Jsem nejvyšší diplomat, kterého polistopadové Česko kdy mělo. Ve vojenské diplomacii jsem strávil mnoho let, jako předseda Vojenského výboru NATO jsem měl za úkol vyjednávat shodu 30 zemí. Jednal jsem více než tisíckrát s prezidenty, králi a ministry. Vedl jsem mnohá složitá a úspěšná jednání s lidmi, jako je Donald Trump, ruský náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov nebo turecký prezident Erdogan. Mezi našimi spojenci na Západě jsem vysoce uznáván.

Více informací na: generalpavel.cz

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x