Halovou sezónu tenistů odšpuntoval tradiční turnaj TVS. Hrál se už po patnácté

Foto: Kateřina Nosková
UHERSKĚ HRADIŠTĚ - Způsob takzvaně švýcarský s úvodním čtyřkolovým střídáním parťáků dle libovůle losu. Pak už standardní dvojice pro čtvrtfinále až po konečnou bitvu o prvenství. V Uherském Hradišti - Mařaticích si šestnáctka pozvaných na 15. ročníku tenisového turnaje televize TVS ve čtyřhrách sobotu skutečně užila.

Po velkém tenisovém hodování se totiž v následujícím večerním „tie breaku“ chutnala kvalitní svatomartinská vína. Však šlo také i oficiálně o Svatomartinský tenisový turnaj TVS.

„Vína byla výborná, stejně jako úroveň turnaje, kde tolik nešlo o vítězství, ale spíše o přátelskou atmosféru,“ pravil ředitel akce i regionální televize TVS Jan Dudek.

Ten prokázal um organizační (společně s osvědčeným Karlem Zálešákem), ale také tenisový. Úvodní část zápolení zakončil na úplně prvním místě.

Pak se ovšem rozvinuly boje ultimativní od čtvrtfinále po finále a rozhodovaly mimo jiné takové veličiny jako vlastní tenisový um, pomoc parťáka, výdrž, taktika, kus štěstí i prasátka.

A v tomhle směru už bylo vše jinak…

…a tak se nakonec k úžasu svému i okolí nejvíce radoval debl Karel Zálešák, Jan Čada, který si ve finále poradil s dvojicí Josef Hudeček, Rostislav Šmíd 6:3.

Profesní složení turnaje tenisových amatérů s profesionálním přístupem rovněž stojí za zmínku.

„Nejvíce tu máme továrníků, je znát, že si potřebují v ekonomicky náročné době pořádně zasportovat,“ smál se spokojený ředitel Dudek.

Podívejte se na hutnou porci tenisových snímků ve fotogalerii Kateřiny Noskové.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x