Hasiče zaměstnávaly autonehody po celém kraji

Autonehoda u obce Jablůnka, foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – V sobotu měli hasiči plné ruce práce, když vyjížděli k jedné autonehodě za druhou. Ani jedna z nich si naštěstí nevyžádala lidský život, téměř všichni cestující ale putovali do nemocnice.

První ze série nehod se odehrála ve Fryštáku. Řidič tady na ulici Holešovská naboural do sloupu elektrického vedení.

Na místo okamžitě vyjela místní dobrovolná jednotka a profesionálové ze Zlína. Jak se ukázalo, řidič při nárazu utrpěl zranění a musel tak skončit v péči zdravotníků. Hasiči u havarovaného auta provedli protipožární opatření a zavolali pracovníka pohotovostní služby, který zkontroloval nabouraný sloup. Ten se naštěstí při nehodě nepoškodil.

Když se zlínská jednotka vracela z Fryštáku na svoji základnu, přišlo nové hlášení o autonehodě. Tentokrát se nedaleko přehrady v Kostelci střetla tři osobní auta. Tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění, takže hasiči pouze odpojili autobaterie a zajistili vraky proti vzniku požáru.

Autonehody se ale nevyhýbaly ani Vsetínsku. Tady v obci Jablůnka bourala dvě auta a jedna motorka. Na místo okamžitě vyjely profesionální jednotky ze Vsetína a Valašského Meziříčí.

Srážka zablokovala silnici a když hasiči přijeli na místo, našli dvě zraněné osoby, které následně skončily v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

I tentokrát jednotky provedly protipožární opatření, u vozidel ale došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči tak museli použít sorbent a zasypat je.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x