Hasiči museli v Kelči vyprostit řidičku z havarovaného auta

foto: HZS Zlínského kraje
KELČ – V obci Kelč na Vsetínsku včera havarovalo auto. Zůstala v něm zaklíněná jeho řidička, kterou museli vyprostit hasiči s pomocí přivolaných policistů.

Ve čtvrtek ve 12.35 hodin vyjeli profesionální hasiči z Valašského Meziříčí společně s dobrovolnou jednotkou z Kelče na Vsetínsku právě do obce Kelč k havárii osobního auta. Podle operačního střediska tady došlo k havárii a ve zdemolovaném autě zůstala zaklíněná jeho řidička.

„Jako první byla u nehody místní jednotka, která ve spolupráci s policií vyprostila ženu z vraku auta, které skončilo na boku uprostřed vozovky. Ženě byla poskytnuta první předlékařská pomoc, a po příjezdu zdravotníků byla předána do jejich péče,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Přivolané jednotky zajistily havarované auto proti vzniku požáru a jakmile policie nehodu zdokumentovala, mohli hasiči vrak přetočit zpět na kola. Následně pomohli poničené auto naložit na vůz odtahové služby.

„Uniklé provozní kapaliny jednotka zlikvidovala pomocí sorpčních látek, a po více než dvou hodinách byl zásah na místě ukončen,“ uvedli hasiči k průběhu zásahu.

Zobrazit fotogalerii >>