Hasiči museli zachraňovat psa, který spadnul do jámy na vápno

foto: HZS Zlínského kraje
HLUK – Dvě jednotky hasičů včera vyjeli zachraňovat psa, který padnul do jámy na vápno. Jak se později ukázalo, nebyl tam sám.

Včera dopoledne dostali hasiči hlášení, že ve městě Hluk v ulici Pod Sádkama uvízl pes v jámě na vápno. Na místo ihned vyjela profesionální jednotka z Uherského Hradiště. Na místě už ovšem byli dobrovolní hasiči z Hluku.

Dobrovolná jednotka po svém příjezdu zjistila, že jáma, ve které se pes topil, je hluboká asi 2 metry a je v ní cementové mléko. Okamžitě tak přes prohlubeň položili nastavovací žebřík, po kterém se jeden z hasičů dostal přímo nad psa a vytáhl ho.

K údivu všech požárníků se ale ukázalo, že v jámě je ještě pes druhý. Záchranná akce se tedy opakovala, ale tentokrát už konec tak dobrý nebyl. Druhé zvíře bohužel nemělo tolik štěstí a utopilo se. Podle svědků byl druhý pes v jámě už delší dobu.

Vytaženého chlupáče hasiči očistili proudem vody a vrátili ho majitelce. Na místo se následně dostavila Policie České republiky a hlídka Městské policie Hluk, která si vzala na starost druhé utonulé zvíře.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x