Hasiči museli zasahovat u dopravních nehod nejen na Barumce

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Profesionální hasiči jsou potřeba také na Barumce. Důkazem je například sobotní požár závodního auta.

Profesionální hasiči zasahovali v průběhu soboty u dopravních nehod i požáru závodního auta. Řidiči bourali v Pašovicích na Uherskohradišťsku, v Zašové na Vsetínsku a v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku.

Další nehoda, ke které bylo třeba povolat hasiče, se udála v Zádveřicích – Rakové na Zlínsku. Řidič v odpoledních hodinách skončil v příkopu. Na místo během chvíle dorazili hasiče ze stanice Zlín. U vozu provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Havárie si vyžádala jedno zranění.

Ani jezdcům Barum Czech Rally Zlín se nehody nevyhnuly. Jeden z jezdců měl ale jinou smůlu. Když dojel do cíle rychlostní zkoušky Březová, začalo mu hořet auto. Na místo okamžitě vyrazili profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka ze Slušovic. Duchapřítomnému pořadateli se ještě před příjezdem hasičů podařilo požár uhasit. Ti ještě zkontrolovali závodní vůz termokamerou. Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Ten šetřením zjistil, že ke vznícení došlo kvůli technické závadě v motorové části vozidla. Škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x