Hasiči na Štědrý den vyjížděli k 79 případům, nejvíc bylo spadených stromů

foto: HZS Zlínského kraje, stanice Otrokovice
ZLÍNSKÝ KRAJ – I když mají hasiči Štědrý den o něco málo „volnější“, pořád vyjíždějí na pomoc tam, kde je to zrovna zapotřebí. Letos zasahovali u 79 případů, mezi kterými si pochmurné prvenství vybojovaly spadené stromy.

Stejně jako každý den v roce, i 24. prosince jsou hasiči připravení pomáhat lidem. Letošní štědrovečerní služba připadla na stanicích ve Zlínském kraji na směnu B. A i když měli hasiči sváteční den poněkud „volnější“, pořád měli co na práci.

Kromě kontroly a údržby techniky a věcných prostředků si prošli taky denním školením. Jak se ale ukázalo, ani na hasičské stanici nemusí být o svátcích krušno a dá se tady vykouzlit rodinná atmosféra. Hasiči ve službě si tak uvařili štědrovečerní večeři a rozdali dárky.

Kromě hasičů, kteří jezdí na výjezdy, musejí sloužit i příslušníci na krajském operačním a informačním středisku. Ti přijímají hovory od lidí, kteří volají na tísňové linky 112 a 150. A právě oni o Štědrém dnu poslali profesionální i dobrovolné hasiče k 79 případům.

Nejvíc výjezdů se týkalo technické pomoci, bylo jich celkem 70. Z toho největší část – 63 – tvořily spadené stromy, zbytek potom čerpání vody.

Ani o požáry nebyla nouze, i když se spadenými stromy se jejich počty nemohou rovnat. Hořelo celkem na 4 místech. Hasiči ale vyjeli na pomoc i lidem, kteří se zasekli ve výtahu. A nakonec byli ještě povolaní ke 4 dopravním nehodám.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x