Hasiči pomáhali s dodávkou humanitární pomoci do Olomouckého kraje, do okolí Jeseníku ji dopravily vrtulníky

foto: Dronová služba HS Holešov
MALENOVICE, KUNOVICE – Během středečního odpoledne byl štáb ředitele HZS Zlínského kraje požádán ze strany HZS Olomouckého kraje o urgentní součinnost při dodávce humanitární pomoci do povodněmi zastiženého okolí Jeseníku. Hasiči tak z Malenovic převezli náklad na letiště v Kunovicích, odkud vzlétly dva vrtulníky.

Ve středu odpoledne přišla na štáb ředitele HZS Zlínského kraje prosba od HZS Olomouckého kraje s tím, že je potřeba urgentně asistovat při dodávce humanitární pomoci do povodněmi zastižené oblasti v okolí Jeseníku. A hasiči ze Zlínska se okamžitě vydali na pomoc.

„Byla provedena nakládka humanitární pomoci ve Zlíně – Malenovicích prostřednictvím profesionálních i dobrovolných hasičů. Následně byla pomoc převezena na letiště v Kunovicích, kde v koordinaci s Armádou České republiky přistály dva vrtulníky MI 171Š. Hasiči společně provedli překládku materiálu z nákladního vozidla do vrtulníků a ty následně přepravily humanitární pomoc do těžko přístupných míst Olomouckého kraje,“ popisuje Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Díky součinnosti hasičů se podařilo celý náklad dostat na potřebné místo velmi rychle. HZS Zlínského kraje navíc neopomnělo poděkovat všem vojákům, pracovníkům na kunovském letišti i profesionálním a dobrovolným hasičům za skvěle odvedenou práci při tak akutním úkolu.

Zobrazit fotogalerii >>