Hasiči versus zaklíněná zvířena

Hasiči z Kroměříže zachraňovali uvízlou labuť, foto: HZS Zlínského kraje
KROMĚŘÍŽ, NEDAKONICE – Mezi události, ke kterým vyjíždějí hasiči, patří kromě požárů a autonehod také pomoc nemohoucím příslušníkům zvířeny. O tom se v sobotu přesvědčily profesionální jednotky z Kroměříže a Uherského Hradiště.

Pomoc v prekérních situacích nepotřebují vždy jen lidé. I členové zvířecí říše občas ocení příjezd hasičských jednotek. Své o tom ví také uvízlá labuť z Kroměříže.

Právě k ní vyjížděli v sobotu ráno profesionální hasiči z místní stanice. Opeřenec se dostal do úzkého prostoru železničního mostu a nemohl se odsud dostat.

Jeden ze zasahujících hasičů tak přelezl zábradlí a ubohou labuť vytáhl ven. Na svobodě se ovšem zástupce ptactva snažil ukázat svou sílu a velikost, přičemž tak akorát vylekal procházející paní se psem.

Jelikož byla labuť zraněná, putovala do rukou městských strážníků a ti následně zajistili ošetření poraněného zvířete.

Zkušenost s faunou měli také profesionální hasiči z Uherského Hradiště. Ti vyjížděli k čtyřnohému chlupáči, který uvízl v díře u sklepního okna bytového domu v Nedakonicích. Na místo přijela také místní dobrovolná jednotka. Hasiči vystrašeného pejska během chvíle vyprostili s předali šťastnému majiteli.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x