Hasiči z Rokytnice převzali novou hasičskou zbrojnici

Hasiči z Rokytnice převzali novou hasičskou zbrojnici. Foto: Radomír Dolanský
VSETÍN, ROKYTNICE - V neděli 10. října převzali dobrovolní hasiči JSDH Vsetín-Rokytnice od města do užívání nový moderní objekt hasičské zbrojnice. Slavnostního dne se zúčastnili i zástupci vedení Vsetína v čele se starostou Jiřím Růžičkou.

Přípravy stavby moderního zázemí pro rokytnické dobrovolné hasiče, kteří se kromě primární role, tedy pomoci při požárech a živelních pohromách, věnují i práci s mládeží v oblasti hasičského sportu, zahájila radnice před více než šesti lety.

„Původní hasičská zbrojnice v lokalitě U lipek byla v nevyhovujícím stavu. Proto tehdejší starosta Jiří Čunek hledal odpovídající řešení. Nejprve se uvažovalo o opravě staré zbrojnice, nakonec se město přiklonilo k variantě stavby nového objektu, přičemž o budovu původní zbrojnice projevila zájem firma Glass Service. V roce 2015 pak koupilo město pozemek v zadní části Rokytnice. Projekční práce a získání stavebního povolení se kvůli nesouhlasu části občanů protáhly na několik let, a proto se se stavbou začalo až v loňském roce. O to větší radost mám, že se dílo zdařilo a hasiči mají důstojné prostory odpovídající důležitosti jejich poslání při ochraně majetku a také vyhovující činnosti s dětmi v požárním sportu,“ popsal starosta Jiří Růžička. „Stavba byla financována z městského rozpočtu, vyžádala si celkem 13,5 milionu korun bez DPH,“ dodal starosta.


Nová budova zbrojnice disponuje dvěma nadzemními podlažími. V prvním jsou umístěny garáže pro zásahové automobily a zázemí pro hasiče. Ve druhém se nachází kancelář, klubovna a zasedací místnost. Součástí objektu je i věž pro sušení hadic. Kolem budovy jsou vybudovány zpevněné plochy pro venkovní aktivity a celý areál chrání oplocení. Stavbu zrealizovala firma TESP Contract.    

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x