Hasiči z Roštění: na Káju nezapomínáme

Foto: rodinný archiv
ROŠTĚNÍ - Už to bude rok, co se na zlínské Barum rallye vybíraly peníze pro těžce nemocnou Karolinu Dědičovou z Roštění na Kroměřížsku. Tehdy měly zpříjemnit úžasné bojovnici život nákupem dárků, až se po vysilující léčbě vrátí domů. Kája bojovala s nemocí více než rok, darováním kostní dřeně pomohl bratr Jaroslav, ale co zlý osud nechtěl. Statečná dívka nakonec zkraje nového roku přetěžkému soupeři - agresivní formě leukémie - podlehla.

Je úžasné, že na svoji kamarádku, oporu mladých hasičů v jejich soutěžích, místní, ale i přátelé z okolí nezapomínají.

A tak při akcích třeba v kláních Podhostýnské hasičské ligy se objevuje tvář statečné dívky například na přilbách soutěžních týmů.

„Na Káju nezapomínají, moc si toho vážíme,“ říká maminka Karolíny Martina. Stejně tak i její dědeček Vlastimil.

„Odchod blízkého vám nenahradí nic, ale měl jsem teď doma další vnuky na prázdninách. Už bez Káji, ale chci ocenit gesto Kajčiných kamarádů a kamarádek, tedy to, že na na ni nezapomínají,“ vypráví pan Vlastimil.

Sbor dobrovolných hasičů v Roštění, kde byla Karolína velmi úspěšnou závodnicí, vede Petr Lajda.

„Na Karolínku vzpomínají kluci i děvčata na sociálních sítích, samolepku s její tváří máme na nejrůznějších místech, někdo na obalu na telefonu, jiný na přilbě, mimo jiné i na stříkačce při závodech. Nemůžeme na ni zapomenout, Kája byla skvělá kamarádka,“ popisuje.

Karolína Dědičová onemocněla zničehonic kolem vánočních svátků v roce 2020. Její maminka ji doprovázela po celou dobu léčby v Olomouci i v Praze, rodina držela pohromadě, jak to jen šlo. Když už se loni po zářijové transplantaci kostní dřeně vlastního bratra zdálo, že se léčba vydaří a vše spěje k vyléčení, ukázala se nemoc přeci jen ve své agresivní formě silnější, než všechna snaha lékařů i okolí.

Ale Karolína žije v srdcích rodiny a kamarádů dál…

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x