Hasiči z Rožnova dostali nové vozidlo za milion

Foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Nové hasičské vozidlo za milion korun dostali hasiči z Rožnova pod Radhoštěm. Využívat ho budou k plnění úkolů v rámci požární ochrany a ochrany obyvatelstva, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Petra Graclíková.

Vozidlo je Ford Transit s výkonem motoru 125 kW. Cena byla skoro milionů korun. Skoro půlku pokryla dotace z ministerstva vnitra, Zlínský kraj přispěl částkou 300 tisíc a čtvrt milionu dalo město Rožnov. „Nový dopravní automobil, který pojme až devět osob včetně řidiče, nahradí stávající vozidlo Avia z roku 1976, které sloužilo pro přepravu členů jednotky sboru dobrovolných hasičů Tylovice. Právě tato jednotka bude spolu s ostatními hasiči v Rožnově pod Radhoštěm využívat vozidlo nové,“ uvedla Graclíková.

Hasiči nové vozidlo oceňují. „Za nové vozidlo jsme nesmírně rádi, nahradí to původní, které si už svoje odsloužilo. Určitě oceníme, že vozidlo disponuje zvláštním výstražným zařízení, které umožňuje reprodukci mluveného slova. Dále má vozidlo například ruční vyprošťovací nástroj, tažné zařízení, dva požární světlomety s magnetickými kloubovými úchyty nebo LED světelné zařízení v provedení „alej“, které vyzařuje světlo oranžové barvy,“ uvedl ředitel Hasičského sboru města Rožnova Karel Janoušek.

Rožnovský starosta je rád za pomoc kraje. „Ušetříme peníze, které poté můžeme investovat zase dál a zlepšovat tak technickou vybavenost ať už hasičských nebo třeba i policejních sborů. Tohle vozidlo bude využívat naše jednotka požární ochrany Tylovice, takže bude moci býti na místě zásahu vždy včas,“ uvedl rožnovský starosta Radim Holiš.

V rámci výběrového řízení byl se podle něj vybral Ford Transit, který je silnější, má větší použitelnost fungování v terénu a převeze až devět osob. „A právě třeba v rámci kondičních jízd se auto může využívat pro přepravu většího počtu lidí za účelem školení nebo cest do našich partnerských měst,“ dodal Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x