Hasiči z Uherského Hradiště mají nový defibrilátor

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště mají nový defibrilátor. Foto: web Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podobně jako vloni v září, také letos věnovalo město Uherské Hradiště defibrilátor LIFEPAK 1000 profesionálním hasičům z Uherského Hradiště. O nákupu defibrilátoru za více než 50 tisíc korun rozhodli na své červnové schůzi zastupitelé města.

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště podobný přístroj na svém výjezdovém stanovišti v Uherském Hradišti až do loňska neměli. První defibrilátor umístěný na stanici byl pak podle potřeby brán do zásahového vozidla, které se nejčastěji vyskytuje u dopravních nehod a dalších podobných událostí. Protože ale taková vozidla mají hasiči v Uherském Hradišti dvě, potřebovali tento přístroj také do druhého z nich. 

Typ požadovaného defibrilátoru byl zároveň konzultován s vedoucím lékařem zdravotnické záchranné služby v Uherském Hradišti, MUDr. Antonem Vaněm, aby byl kompatibilní s jejich zařízením a aby bylo možné případné připojení k jejich zařízení bez přelepování elektrod, čím se urychlí záchranné činnosti u pacienta.

„Úspěšná použití defibrilátorů už známe také z běžného života, zdravotní problémy mohou překvapit kdykoliv kohokoliv z nás, na to se nemusí stát ani takové neštěstí, k jakému došlo minulý týden nedaleko od našeho regionu. Pak je ale jen krůček k tomu, abychom také uměli defibrilátory použít. Jsem rád, že hasiči s nimi zacházet dovedou, protože když jsou na místě nehody ještě před příjezdem zdravotníků, může to být právě ten rozhodující okamžik, který znamená šanci na přežití postiženého,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Město Uherské Hradiště každoročně vybavuje potřebnou technikou zejména své dobrovolné hasiče. Dary pro profesionály vnímá město jako svůj příspěvek ke zvýšení možností hasičů, jak ještě lépe ochránit životy a zdraví obyvatel regionu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x