Muž skončil zavalený v jámě. Na pomoc přiletěl i vrtulník

Hasiči zasahovali při sesuvu půdy. Foto: HZS Zlínského kraje
VELKÉ KARLOVICE - Doslova v rodinné drama se změnil výkop půdy okolo stavení v Miloňově na Vsetínsku. Muž, který šel vybagrovanou jámu zkontrolovat a skočil do ní, skončil zavalený do půl těla hlínou.

O víkendu přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o zavalení muže hlínou v obci Velké Karlovice na Vsetínsku. Na místo ihned vyjely jednotky ze stanic Valašské Meziříčí, Vsetín a Zlín a dobrovolné jednotky z Karolinky a Velkých Karlovic.

„Po příjezdu do odlehlé místní části Miloňov hasiči zjistili, že došlo k zavalení muže, který vlezl do výkopu u hospodářské budovy a následně došlo k sesuvu půdy, která muže zasypala až po hrudník. Muže vyprostili s pomocí lopat rodinní příslušníci a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která si ho převzala do péče. Následně hasiči asistovali při přistání vrtulníku na nedaleké louce a poté pomohli s transportem zraněného do vrtulníku. Případem se nyní zabývá Policie ČR,“ sdělila komisařka a tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x