Hasiči zasahovali v průběhu celého dne, 8 jednotek zaměstnává rozsáhlý požár lesního porostu na Uherskohradišťsku

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - Už od rána zasahují hasiči postupně ve všech okresech Zlínského kraje. Silný vítr komplikuje hašení požárů, ničí střechy a shazuje stromy. Nerozdělávejte ohně a neodhazujte nedopalky vyzývají hasiči.

Před půl třetí vyjeli hasiči k poškozené střeše na rodinném domě ve Štítné nad Vláří. Mezi tím profesionální hasiči z požární stanice Slavičín prováděli průzkum a rozhodují o provizorní opravě střechy. Dobrovolní hasiči z Brumova zase vyjeli k odstranění stromu přes cestu v Sidonii v místní části Vlárka.

Je velmi nezodpovědné odhazovat nedopalky cigaret nebo rozdělávat ohniště. Nyní totiž zasahují v Jankovicích v okresu Uherské Hradiště u požáru spadaného listí na ploše asi 20 metrů šířky a délky profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z obcí Jankovice a Traplice. Požár už byl uhašen, “ řekl mluvčí krajských hasičů ve Zlíně Roman Žemlička.

Od 15:42 hodin postupně zasahuje u rozsáhlého požáru lesního porostu u obce Nezdenice v okresu Uherské Hradiště 8 jednotek hasičů. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám dobrovolných hasičů obcí Nezdenice, Bánov, Nivnice, Bojkovice, Šumice, Záhorovice, Rudice a jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Uherský Brod.

Voda k hašení se doplňuje z hydrantu v Bánově před hasičskou zbrojnicí. Zranění osob není hlášeno. U požáru zasahuje 8 automobilových cisteren a 1 dopravní automobil, “ uvedl mluvčí krajských hasičů ve Zlíně Roman Žemlička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x