Hasiči Zlínského kraje prosí o pomoc. Mladý sportovec ze Sokolova potřebuje transplantaci kostní dřeně

David ze Sokolova, syn dlouholetého hasiče, potřebuje vaši pomoc. Foto: facebook HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - Na hasičském facebookovém profilu se vždy objevují zprávy o událostech a místech, kde hasiči zasahovali či cvičili. Ale poprvé si lidé mohli přečíst zprávu s velkou prosbou o to, aby nejen hasiči, ale i široká veřejnost "zasáhli" a společně pomohli vážně nemocnému mladíkovi k jeho uzdravení.

David je jedenadvacetiletý sportovec ze Sokolova, kterému se před nedávnem obrátil život vzhůru nohama. Byla mu totiž diagnostikována aplastická anémie, vzácné onemocnění na bázi dřeňového útlumu. Léčba bohužel selhala a David nutně potřebuje nejprve chemoterapii, následně transplantaci kostní dřeně.

Jenže koronavirus zasáhl i do počtu registrovaných dárců, který se snížil téměř o polovinu, a tak David na svého dobrodince stále marně čeká, hraje přitom o čas.

Celý tento příběh má ale mnohem hlubší rozměr. Davidův tatínek je téměř už tři dekády hasičem a za svůj život nezištně pomohl stovkám lidí. Mnohým z nich doslova zachránil život, ačkoliv přímo s ním a jeho nejbližšími si osud už několikrát nehezky pohrál. Další drama bylo rozehráno nedávno, protože tento správný chlap je nucen bojovat o další život, a to život nejcennější, který patří jeho vlastnímu synovi.

Momentálně je nejdůležitější, aby kdokoliv, komu je mezi 18 a 35 lety, zvážil přihlášení se do Registru dárců kostní dřeně, případně o Davidovi informoval co nejširší okolí prostřednictvím sdílení. Třeba se nakonec podaří najít hrdinu, který mladému člověku poskytne dar nejcennější, dar života.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x