Havlík střílí góly i v Turecku. Slovácko remizovalo s Craiovou

Fotbalisté Slovácka se připravují na soustředění v Turecku. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, BELEK – Záložník Marek Havlík si střeleckou formu z podzimu přivezl i do Turecka. Nejlepší střelec FORTUNA:LIGY skóroval také v úvodním zápase zimní přípravy. Fotbalisté Slovácka díky trefě osmadvacetiletého středopolaře na soustředění v Beleku remizovali s třetím týmem rumunské ligy Universitateou Craiova 1:1.

Trenér Martin Svědík v nedělním zápase protočil dvě jedenáctky. Nehrál pouze stoper Břečka a nenastoupil ani třetí brankář Urban.

Moravané vstoupili do utkání aktivně. Hned v úvodu musel gólman vytěsnit zakončení Cicilii na rohový kop.

S přibývajícími minutami přešla aktivita na kopačky soupeře a ve 14. minutě šli hráči rumunského týmu do vedení, když po rychlé kombinační akci po levé straně přišla v pokutovém území nahrávka patičkou a proti střele Baiarama neměl Heča šanci.

Srovnat mohl Juroška, který po Havlíkově přesném pasu mířil těsně nad. Na druhé straně musel zasahovat i Heča, v jednom případě mu pomohla i branková konstrukce.

Vyrovnání měl naopak na hlavě Daníček, který se po rohu Trávníka ocitl volný v pokutovém území soupeře, gólman rumunského týmu však reflexivně zasáhl.

Prosadil se až těsně před přestávkou Havlík. Záložník Slovácka se trefil po přihrávce Trávníka.

Celek z Uherského Hradiště se ve druhé půli tlačil do zakončení, střelám Reinberka, Holzera a Kohúta ovšem chyběla přesnost. Prosadil se až Kvasina. Branka rakouského forvarda ale neplatila kvůli ofsajdu. Na druhé straně pak velkou šanci rumunského týmu uhasil gólman Fryšták, který zneškodnil zakončení Markoviče a o chvíli později vytáhl i ránu mířící do šibenice.

Druhý zápas sehrají Kadlec a spol. v Turecku ve čtvrtek 18. ledna proti Rapidu Vídeň.

Přípravný fotbal –

Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1 (1:1), hráno v Beleku

Branky: 14. Baiaram – 39. Havlík

Slovácko 1. poločas: Heča – Bartoš, Daníček, Srubek, Sinyavskiy – Petržela, Trávník, Havlík, Juroška – Vecheta, Cicilia

Slováclo 2. poločas: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Holásek, Kalabiška – Holzer, Kudela, Kim, Kohút – Mihálik, Kvasina

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x