Havlíkův galavečer. Slovácko v posledním domácím zápase rozstřílelo Bohemians 5:2

Záložník Slovácka Marek Havlík s manželkou. Foto: Miroslav Potyka
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slovácko zvítězilo nad Bohemians v posledním domácím utkání roku 2023 vysoko 5:2. Hrdinou utkání byl jednoznačně Marek Havlík, který vstřelil čtyři branky a je nejlepším střelcem soutěže. Zápas modrobílí zlomili až ve druhé půli, kdy góly dával právě jenom Havlík. Mužstvo z Uherského Hradiště bodovalo pošesté za sebou.

„Byl klíčovým mužem, ústřední postavou našeho týmu. Všechny góly byly důležité i velmi hezké,“ chválí svěřence trenér Martin Svědík.

Havlík svoji střeleckou show odstartoval hned ve druhé minutě. Ve zbytku první půle nechal úřadovat jiné borce.

Za hosty vyrovnal Hála, náskok domácím vrátil proměněnou penaltou Daníček, ale v nastavení první půle za Bohemians podruhé odpověděl Köstl.

Druhý poločas pokračovalo Havlíkovo galapředstavení.

Osmadvacetiletý záložník se trefil v 53. minutě, hattrick zkompletoval v 64. minutě a v 77. minutě čtvrtým zásahem uzavřel skóre.

„Marek má důvěru a nyní také sebevědomí. Pro Slovácko je klíčový hráč. Když hrál na nižší pozici, nebyl tolik vidět, protože se až tak nepodílel na produktivitě. Když jsme ho vytáhli výš, začal dávat góly,“ uvedl Svědík.

„Hlavně levou nohu má perfektní. Při hře si umí udělat prostor, má cit si seběhnout, neuvěřitelný projektil. Střely na těchto terénech a s těmito balony mu náramně svědčí. Góly dává i na tréninku,“ pokračuje.

Náročný kouč má pro produktivního svěřence jenom slova chvály.
U odchovance Hanácké Slavie Kroměříž oceňuje pracovitost i skromnost. „Je to hodný kluk, navíc je v nejlepších letech,“ vyzdvihuje.

„Ze začátku sezony i kvůli výživovým věcem neměl formu. Jelikož jsme chtěli, aby se z toho dostal, posunuli jsme ho dopředu a zhostil se toho velice dobře. Nyní akce spíše zakončuje,“ říká Svědík.

1. FC Slovácko – Bohemians Praha 1905 5:2 (2:2)

Branky: 2., 53., 64. a 77. Havlík, 34. Daníček z pen. – 23. Hála, 45.+3. Köstl. Rozhodčí: Starý – Hájek, Šimáček – Kocourek (video). ŽK: Reinberk, Cicilia – Prekop, Hála. Diváci: 3379.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec (84. Hofmann), Doski (84. Kohút) – Trávník, Valenta – Petržela (72. Juroška), Havlík, Holzer (72. Kalabiška) – Cicilia (84. Vecheta). Trenér: Svědík.

Bohemians: Jedlička – Köstl, Hůlka, Vondra, Hybš – Smrž (62. Jánoš), Hrubý – Hála (73. Mužík), Prekop (62. Puškáč), Kovařík (62. Shejbal) – Kozák (84. Beran). Trenér: Veselý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x