Házenkáři extraligového Zubří mají nového trenéra. Robe povede Slovák Dávid.

Zubří – Jenom pár dnů po vyřazení ve čtvrtfinále extraligového play-off s Karvinou se házenkáři Zubří dozvěděli jméno nového trenéra. Nástupcem dosavadního kouče Michala Tonara, který na Valašsku po jedné sezoně končí, se stal Peter Dávid. Úspěšný slovenský kormidelník, který vedl týmy v mužské i ženské bundeslize a čtyřikrát za sebou získal titul s interligovým Mostem, nyní poprvé v bohaté trenérské kariéře okusí českou mužskou házenou.

„Je to pro mě nová výzva, obrovsky se na práci v Zubří těším. Na klub jsem neslyšel nic špatného, měl jsem jen samé pozitivní reference. Je tady výborný projekt mládeže a profesionální přístup k házené. Hodně se mi líbilo i jednání vedení, které bylo profesionální a dost mě překvapilo,“ říká pětapadesátiletý odborník.

Dávid naposledy působil v Michalovcích. V Iuventě ale náhle skončil loni v listopadu po prvním prohraném ligovém zápase. Předtím trénoval ženy mistrovského Mostu, muže Prešova nebo reprezentaci Slovenska.

Známý kouč má za sebou také zajímavou hráčskou minulost. V roce 1986 získal v dresu Dukly federální mistrovský titul. Ve sbírce má i slovenský titul a s Trnavou ovládl národní pohár.

Za Československou reprezentaci odehrál 66 utkání, po rozdělení ČSSR stihl odehrát 43 utkání za tým Slovenska.

Od roku 1995 žije v Německu, kde také získal statut kvalifikovaného učitele sportu a nabyl potřebné trenérské vzdělání. Jako trenér vedl i bundesligový tým žen HSG Sulzbach/Leidersbach, později působil jako šéftrenér házenkářské akademie Grosvallstadtu. V tomto klubu se poté posunul do role asistenta prvního družstva, bundesligu trénoval také jako hlavní trenér.

Trenérská kariéra Petera Dávida:

2003-2005 – SG Werratal (Německo)

2005-2008 – HSG Sulzbach/Leidersbach (Německo)

2008-2013 – TV Grosswallstadt (Německo)

2012-2014 – Slovenská mužská reprezentace

2014-2015 – Tatran Prešov

2015-2019 – DHK Baník Most

2019-2020 – Iuventa Michalovce

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x