Historický úspěch. Fotbalisté Slovácka se po osmnácti letech vrátili do Evropy

Fotbalisté Slovácka remizovali s pražskými Bohemians 1:1. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už jsou definitivně tam! Fotbalisté Slovácka ve 32. kole první ligy remizovali s Bohemians 1905 1:1 a mají téměř jistou účast v evropských pohárech. Celek z Uherského Hradiště by o účast v nově vzniklé Konferenční lize UEFA mohla v posledních dvou kolech připravit už jen zcela nepravděpodobná shoda dalších výsledků.

Tým z Uherského Hradiště dosud hrál na evropské scéně jen již neexistující letní Pohár Intertoto, v němž se naposledy představil v roce 2003. „Věřím, že už jsme v pohárové Evropě a budeme to chtít potvrdit v posledních dvou kolech,“ prohlásil po sobotním utkání kouč Slovácka Martin Svědík. „Pro mužstvo i celý region je to obrovský úspěch, který se možná docení až později,“ je přesvědčený. 

Domácím stačil proti klokanům bod, kterým jim přinesla parádní rána záložníka Havlíka z trestného kopu. Pětadvacetiletý středopolař balon z 26 metrů zakroutil přesně do horního rohu.

Bohemians trvalo, než se dostali do tempa, využili ale hned první nedůslednost v rozehrávce Slovácka. Míč se v 25. minutě dostal k Ljovinovi a ten přesnou střelou k tyči srovnal na 1:1. Ruský záložník se v české lize trefil podruhé a poprvé v zeleno-bílém dresu. 

Moravané si ještě do přestávky mohli vzít vedení zpět, ale Navrátil zblízka poslal balon nad.

Druhá půle už tak zajímavá nebyla. Zaujaly jenom střela Petržely do tyče a na druhé straně pokus Pulkraba mimo. 

V závěru už se oba celky zaměřily spíše na defenzivu, remíza 1:1 stačila oběma celkům. 

Slovácko sice ztratilo body potřetí za poslední čtyři kola, přesto už o poháry téměř jistě nepřijde. Bohemians v Uherském Hradišti neprohráli počtvrté za sebou. V lize neprohráli už 12 kol a protáhli svou rekordní sérii v samostatné ligové historii.

FORTUNA:LIGA, 32. kolo – 

1. FC Slovácko – Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)

Branky: 10. Havlík – 25. Ljovin. Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler – Adam (video). ŽK: Sadílek – Bačkovský. Diváci: 760 (omezený počet).

Slovácko: Bajza – Tomič, Kadlec, Hofmann, Havlík – Mareček (73. Šimko), Daníček – Petržela (78. Kohút), Sadílek, Navrátil (73. Jurečka) – Cicilia (73. Kliment). Trenér: Svědík.

Bohemians: Bačkovský – Bederka, Köstl, Krch – Dostál, Květ (90.+3 Vacek), Hronek (83. Novák), Ljovin, Vondra (90.+3 Kosek) – Pulkrab (83. Keita), Puškáč (78. Osmančík). Trenér: Klusáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x