Historický úspěch Slovácka! Ve finále poháru porazilo Spartu a získalo první velkou trofej

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík s majitelem klubu Zdeňkem Zemkem a trofejí pro vítěze MOL Cupu. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Dočkali se. Fotbalisté Slovácka zvítězili ve finále domácího poháru nad pražskou Spartou 3:1 a získali první velkou trofej v klubové historii. Všechny branky padly v Uherském Hradiště už v prvním poločase.

Za domácí se dvakrát trefil krajní obránce Petr Reinberk, skóre z penalty otevřel Václav Jurečka. Neúspěch Pražanů neodvrátil ano stoper Dávid Hancko. Celek z Uherského Hradiště si vybudovaný náskok po přestávce pohlídal a zápas v klidu dovedl do vítězného konce.

Chtěli jsme zvednout pohár nad hlavu, byl to sen a stal se skutečností. Mužstvo si za tím od začátku do konce šlo, bylo vidět, že jsme to chtěli více než Sparta. Podle mě jsme po všech stránkách zaslouženě vyhráli. Pro nás je to, jako kdybychom vyhráli titul,“ prohlásil evidentně dojatý trenér Slovácka Martin Svědík.

Jeho tým si zajistil účast ve 3. předkole Evropské konferenční ligy a za určitých okolností může poskočit i do 3. předkola kvalitnější Evropské ligy.

To však ve středu večer nikdo neřešil. Hráči společně s fanoušky po zápase vyrazili do centra města, kde v restauracích a ulicích oslavili vítězství svého týmu.

V doprovodu policistů přišla na náměstí asi stovka domácích fanoušků. Rozptýlili se do tamních restauračních zahrádek, někteří postávali v hloučcích. Dohlížela na ně policie, včetně policistů na koních. Fanoušci měli klubové šály, dresy. Tleskali a skandovali hesla.

Hned po konci zápasu jsem si to ještě moc neuvědomoval, ale když jsem se díval na plný stadion a viděl fanoušky, jak skandují, dojalo mě to. Fakt jsem brečel. Bylo to úplně krásné. Neskutečný zážitek,“ uvedl záložník Slovácka Lukáš Sadílek.

Emoce s ním cloumaly i před příznivci na náměstí. „Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Atmosféra je skvělá. Zatím nevím, zda vydržíme slavit den, dva nebo tři, ale je to úžasné,“ rozplýval se.

Finále se mělo odehrát už před 14 dny, ale kvůli průtrži mračen a nezpůsobilému terénu bylo odloženo a uskutečnilo se až po víkendovém konci ligové sezony.

Slovácko zvítězilo ve finále MOL Cupu na třetí pokus, v letech 2005 a 2009 neuspělo. Sparta nenavázala na předloňský triumf a marně usilovala o rekordní osmé prvenství v samostatné historii.

Letenští pod vedením dočasného trenéra Michala Horňáka, který před devíti dny nahradil Pavla Vrbu, nedokázali napravit dojem z nepovedené ligové sezony, v níž obsadili třetí místo. Slovácko skončilo v nejvyšší soutěži čtvrté.

Finále MOL Cupu –
1. FC Slovácko – Sparta Praha 3:1 (3:1)

Branky: 33. a 43. Reinberk, 11. Jurečka z pen. – 42. Hancko. Rozhodčí: Szikszay – Nádvorník, Hájek – Klíma (video). Žluté karty: Petržela – Suchomel, Čvančara, Dočkal. Diváci: 7991 (vyprodáno).
Slovácko: Nguyen – Reinberk (46. Tomič), Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (67. Holzer), Sadílek (90.+3 Šimko), Jurečka (85. Vecheta) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Sparta: Heča – Suchomel (68. Minčev), Vitík, Hancko, Höjer (68. Dočkal) – Souček (46. Sáček), Ladislav Krejčí II – Pešek, Karabec (46. Haraslín), Hložek – Čvančara. Trenér: Horňák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x