Hlavním tématem mezinárodní konference v Uherském Hradišti bude pandemie koronaviru

Ilustrační foto (Foto: UTB)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V prostorách uherskohradišťské Fakulty logistiky a krizového řízení (FLKŘ) Univerzity Tomáše Bati (UTB) se ve dnech 9. až 10. září uskuteční 9. ročník mezinárodní konference Krizové řízení a řešení krizových situací, zkráceně CrisCon. Hlavním tématem bude koronavirová pandemie, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí UTB Petra Svěráková.

Dva jednací dny, pět odborných sekcí, 45 příspěvků a více než stovka účastníků. To jsou jen některá z čísel už 9. ročníku mezinárodní konference CrisCon. Konference bude zahájena ve středu 9. září v 10.00 hodin za účasti představitelů Zlínského kraje i města Uherské Hradiště. Následovat budou odborné přednášky a diskuze. Hlavním tématem budou dosavadní zkušenosti s řešením pandemie koronaviru.

 „Do programu konference se nám podařilo domluvit velice kvalitní a erudované odborníky, kteří v období nouzového stavu patřili k přímým aktérům dění. Když navíc přihlédneme k aktuálnosti tématu COVID-19, rozhodli jsme se celý středeční program pojmout jako společný pro všechny účastníky konference. Teprve ve čtvrtek se příspěvky rozdělí do jednotlivých odborných sekcí, které budou jednat odděleně,“ informovala předsedkyně organizačního výboru konference  Kateřina Víchová z pořádající Fakulty logistiky a krizového řízení UTB.

První den tak nabídne účastníkům řadu postřehů o řešení pandemie koronaviru na území Zlínského kraje. Hovořit budou například Robert Pekaj z Oddělení pro zvláštní úkoly Zlínského kraje nebo Ferdinand Kubáník, starosta Uherského Brodu. Právě toto město patřilo na jaře k největším ohniskům nákazy ve Zlínském kraji. Přítomna bude také ředitelka Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Eva Sedláčková, dorazí rovněž odborníci ze Správy státních hmotných rezerv, Nemocnice Na Homolce či Správy železnic.

„Po obědě bude následovat příspěvek krajského policejního ředitele Jaromíra Tkadlečka a poté se seznámíme s příklady řešení pandemie nejen u nás, ale také například na Slovensku. Prostor dostanou také ostatní aspekty koronaviru – například jeho dopad na lidské zdroje v podnicích,“ doplnil odborný garant konference  Jiří Konečný  z FLKŘ UTB. Svůj prostor mají v programu i začínající badatelé, pro které byla vypsána Studentská sekce.

„Konference CrisCon se uskuteční za přísných hygienických podmínek, ve vnitřních prostorách se budou používat roušky, již samozřejmostí jsou panely s dezinfekcí,“ dodala děkanka FLKŘ Zuzana Tučková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x