Hnacím motorem jsou pro mě fanoušci, říká Vlastimil Daníček, který má na svém kontě 300 ligových zápasů

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Odchovanec fotbalového Slovácka Vlastimil Daníček má na svém kontě úctyhodných 300 odehraných zápasů v nejvyšší soutěži. K jubilejnímu 300. utkání nastoupil o minulém víkendu na pražské Letné.

Všechny zápasy přitom odehrál v jednom dresu, a to v dresu Slovácka. Svou pozici v týmu si musel vydřít a poctivě na sobě pracoval již od dorostu, později nakoukl do ligy a od zápasů o záchranu v lize si připsal i starty v pohárové Evropě.

První tréninky jsem absolvoval v Otrokovicích, protože v Napajedlích se ještě netrénovalo, ale trvalo to jen chvilinku, a pak jsem již pokračoval v Napajedlích. Tehdy jsem to měl úplně jako zábavu a hraní si. Sny přišly později,“ vzpomínal na své fotbalové začátky v rozhovoru pro klubovou televizi Daníček.

Pro zkušeného matadora jsou největším hnacím motorem fanoušci a přiznává, že fotbal dělá hlavně pro ně. „Oslava gólu s nimi je něco krásného. Po finálovém zápase v poháru jsem si chvilku stoupl pod kotel a poslouchal jsem, jak zpívají chorál Jak jsi krásná Moravo. Tu minutu jsem tam chtěl prostě stát a poslouchat to, aby se mi to zarylo do paměti. To byl jeden z nejkrásnějších momentů,“ říká Daníček.

Právě vítězství ve finále MOL Cupu proti pražské Spartě považuje dvaatřicetiletý záložník za největší úspěch v kariéře. „To byla obrovská euforie a radost. Vnímal jsem to nejen vůči sobě, ale i vůči týmu, vedení a fanouškům a vůči všemu, čím jsme si tady prošli, od spodku tabulky až na vrchol,“ vzpomínal Vlastimil Daníček.

Vlastimil Daníček poprvé nakoukl do ligy v sezoně 2010/2011, kdy si 14. května 2011 připsal prvních 90 ligových minut v zápase na půdě Slovanu Liberec. Od té doby nasbíral v dresu Slovácka celkem 283 ligových startů a s počtem 34 vstřelených branek je historicky 3. nejlepším ligovým střelcem Slovácka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x