Hoď a objev svůj talent. Softbalisté z Kunovic hledají na školách mladé talenty

Softballový klub Snails Kunovice se plně věnuje práci s mládeží. Foto: Snails Kunovice
KUNOVICE - Softballový klub Snails Kunovice se plně věnuje práci s mládeží, účastní se všech celostátních a moravských softballových soutěží v obou pohlavních liniích, týmy se pravidelně představují také na pohárech pořádaných Českou softballovou asociací. Klub dosahuje významných úspěchů, jejich odchovanci jsou součástí reprezentací ČR, a to jak v mládežnických, tak v dospělých kategoriích. Dvacátým rokem organizují pravidelné školské ligy pro I. a II. stupeň základních škol.

A právě na spolupráci se školami zaměřili také svůj projekt soutěže hodu do dálky Hoď a objev svůj talent.

„Jsme nesmírně potěšeni projeveným zájmem, účastí a skvělým přístupem velkého množství škol. Oslovili jsme 29 základních škol z blízkého okolí Kunovic a Uherského Hradiště. Třetina z nich se do soutěže zapojila, vše si interně zorganizovali a zaslali nám výsledky,“ uvedl předseda klubu Milan Zedník.

Vedení slováckého oddílu se kromě základních škol zaměřili také na předškoláky. „Zde byly nakontaktovány dvě desítky mateřských škol, zájem byl sice oproti základním školám poloviční, nicméně i to je zajímavý vzorek pro porovnání a budoucí plány. Přeci jen se jednalo o zahajovací ročník a jsme rádi, že jsme měli možnost děti touto formou zabavit. Sešlo se nám, nad naše očekávání, přes dva tisíce výsledků ze 126 tříd,“ těší Zedníka.

Cílem projektu je rozšířit povědomí o oblíbeném pálkařském sportu, vyvolat soutěživost mezi školami a nabídnout mladým talentům přímé spojení k softballu a ke Snails.

„Pokud dítě dokáže samo a přirozeně hodit daleko, má v sobě motorické schopnosti, které jsou v našem sportu výhodou. Hodně se dá ale samozřejmě i naučit. Rádi bychom soutěž opakovali každý rok,“ říká Zedník.

Soutěžit bylo velmi jednoduché. „Každé dítě mělo možnost v rámci hodiny tělesné výchovy či venkovních aktivit v mateřské škole, odházet tenisovým míčkem tři pokusy, nejdelší hod byl pedagogem zaznamenán a vše pak předáno k porovnání,“ popisuje.

Vyhodnoceni byli tři nejlepší chlapci a děvčata z každého ročníku.

„Dále bylo porovnáno deset nejdelších hodů z každé třídy, čímž se zjistila nejlepší třída v každé věkové kategorii,“ upozorňuje předseda kunovického oddílu.

Nejvíce úspěchů zaznamenala Základní škola U Pálenice v Kunovicích, kam míří nejvíce věcných cen a diplomů.

Zajímavá byla bonusová kategorie, ve které měli mezi sebou možnost soutěžit také učitelé. Mezi muži dokázal tenisákem hodit nejdále Milan Skucius se ZŠ Větrná (56 metrů), který o pouhý jeden metr přehodil konkurenta Vojtěcha Dudu ze ZŠ Františka Horenského Boršice. Ženskou kategorii ovládla Monika Stindlová ze ZŠ Jalubí (25 metrů). 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x