Hokej, fotbal, koncerty, jarmarky. Otazníky přibývají

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍNSKÝ KRAJ - Do neděle podle stávajících předpisů hygieniků, od pondělí zřejmě zase jinak. Zlínský kraj vyhlašuje omezením divácké kapacity další boj řádící nákaze koronaviru, organizátoři nejrůznějších společenských a sportovních akcí hledají cestu ze složité situace.

Krajští hygienici by měli v pátek potvrdit dvoutýdenní omezení divácké kapacity na nejrůznějších akcích. Zatím se uvádí maximální počet 100 lidí v hledištích. Kdo si vybaví překotnou situaci při první vlně nástupu koronavirové nákazy, ale pak i později, může si být jist jen tím, že jistého není vůbec nic. Situace se opravdu mění ze dne na den.

Zatím se objevují nejrůznější reakce.

„O předpokládaném vyhlášení nových opatření víme jen pár desítek minut. Z toho nám dosud vyplývá, že bychom domácí utkání s Litoměřicemi tuto sobotu odehráli s očkovanými diváky v hledišti, za týden, kdy k nám přijede lídr druhé nejvyšší soutěže z Třebíče, bychom už ale v ochozech místo plného domu neměli vlastně nikoho. To by samozřejmě byla značná ekonomická ztráta,“ dívá se do nejisté doby Radim Tesařík, sportovní manažer vsetínského hokejového klubu.

Podobně uvažují sportovní organizace ve Zlíně. „Pokud budou opatření platit od pondělí v příštích čtrnácti dnech, měli bychom diváky tuto sobotu na utkání s Baníkem Ostrava, v dalším domácím zápase proti Karviné už by bylo prázdno,“ konstatoval generální manažer FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera.

Opatření budou muset přijmout i ve zlínském hokejovém klubu. Pokud nenastane radikální změna třeba ze strany vlády, mělo by se za stávajících hygienických opatření jít na čtvrteční zápas s vedoucím Třincem, v dalších dvou týdnech už by ale diváci na zlínský zimák prakticky nemohli. A duely proti Plzni, Pardubicím a Litvínovu by neměly pro Berany potřebnou domácí kulisu.

Po báječném představení proti pražské Spartě by o fanoušky přišlo v Uherském Hradišti i Slovácko. V čase mikulášské nadílky 5. prosince má hostit v důležité bitvě Plzeň.

Ale vrásky přibývají i mnoha dalším organizátorům. Otazníky zatím visí třeba nad koncerty zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů, anebo představení těžce zkoušených divadelních scén ve Zlíně i Uherském Hradišti.

Jako velmi málo pravděpodobné se jeví i to, že by se v klasickém rozměru konaly zlínské adventní trhy na náměstí Míru, které měly začít tuto sobotu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x