Hokejisté Vsetína podlehli v přípravě slovenskému mistrovi

Hokejisté Vsetína nestačili v přípravě na Nitru. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejisté Vsetína si v přípravě připsali čtvrtou porážku. Valaši v úterním zápase nestačili na Nitru, slovenskému šampionovi podlehli 2:5. Porážku Robe mírnili Matějček se Šmerhou.

Počtvrté vsetínský tým vyjel k přípravnému utkání proti slovenskému soupeři a tentokrát přímo na ledě úřadujícího mistra Tipos extraligy. V Nitře nezačali Valaši úplně zle, dokonce se díky brance Štěpána Matějčka při vlastním oslabení dostali do vedení, ale domácí ještě do první sirény nepříznivý stav otočili.

V polovině základní hrací doby ještě dostal Valachy na kontakt Tomáš Šmerha, ale víc už Nitra hostům z Moravy nepovolila a dokráčela si pro třetí vítězství v přípravě.

Odehráli jsme zápas proti soupeři, který byl určitě zatím nejkvalitnější z celé přípravy. V zápase se nám ukázalo, jak si sedají různé útočné trojice i obranné dvojice. Zápas nám ukázal kompaktnosti v souhře týmu a v systémových věcech, které chceme vidět, a na nás pak je vyhodnotit, zda se nám daří věci plnit, nebo nedaří. Budeme ty věci precizovat směrem k začátku sezony,“ uvedl trenér Vsetína Luboš Rob.

Valaši pro utkání s Nitrou doma nechali první lajnu, předvedli se ale jiní hráči. „V posledních dvou zápasech přípravy budeme sestavu stavět tak, aby už se formovala směrem k ligovému startu. Jsme si vědomi nedostatků, které chceme zlepšovat a také je zlepšit musíme,“ dodal Rob.

Vsetín v posledních dvou přípravných duelech nastoupí na Lapači proti Kometě Brno a Vítkovicím.

Přípravný hokej –

HK NITRA – VHK ROBE VSETÍN 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Bačo (Nemec, Chrenko), 19. Buček (Cotton, Alger), 28. Bačo (Chrenko, Nemec), 39. Alger (Buček, Gill), 52. Chrenko (Bačo, Nemec) – 10. Matějček, 32. Šmerha (Ondračka). Rozhodčí: Hronský, Konc ml – D. Konc ml., Barinka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

Nitra: Aittokallio – Mezei, Cotton, Bača, Auk, Stacha, Vitáloš, Fatul, Lisý – Buček, Gill, Alger – Jackson, Bubela, Bajtek – Csányi, Čederle, Lacka – Nemec, Chrenko, Bačo

Vsetín: Lukáš – Smetana, Jenáček, Ondračka, Ďurkáč, Zahradníček, Hryciow, Srdínko – Šmerha, Jonák, Hrňa – Machala, Matějček, Brož – Jandus, Bláha, Hořanský – Koláček, Dědek, Vaňo.

--> --> --> --> -->