Hokejisté Vsetína souboj o druhé místo nezvládli, na Třebíč ztrácejí už šest bodů

Vsetínští hokejisté (žluté dresy) v pondělí neuspěli na ledě druhé Třebíče a zůstali v tabulce třetí. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejistům Vsetína důležitý souboj o druhé místo v tabulce nevyšel. Valaši na ledě Třebíče v každé třetině jednou inkasovali, navíc potřetí v letošním ročníku Chance ligy nevstřelili žádný gól. Předtím se jim to přihodilo v Jihlavě a Porubě.

Hostům k bodům nepomohl ani brankář Gába, který odchytal teprve třetí letošní zápas. Naposledy se v soutěžním zápase představil ve druhé polovině října, kdy Valaši na Lapači padli s Frýdkem-Místkem 1:5.

Gába ale za porážku v Třebíči rozhodně nemohl. Problém byl v jalové koncovce, nedůrazu před brankou soupeře.

Domácí tým vstoupil do šlágru aktivně. Odměnou mu byla vedoucí branka, o kterou se v čase 5:46 postaral Matěj Zabloudil. Fotbalový výsledek 1:0 vydržel až do poloviny střetnutí. Pak Vodný nechytatelnou střelou z levého kruhu zakončil přesilovkovou souhru Třebíče a bylo to o dvě branky.

Valaši se ve třetí třetině snažili reagovat na nepříznivý stav, ovšem jejich střelecké pokusy blokovala pozorná obrana Třebíče a pohotové reakce předváděl také brankář Jekel. S přibývajícím časem to měl Vsetín těžší a těžší, navíc v 52. minutě pojistil výhru Horácké Slavie nenápadnou střelou od mantinelu Dočekal.

Dneska jsme recept na soupeře nenašli a nedali jsme gól. Určitě nebudeme házet nějakou vinu na gólmana, když jsme nebyli ani jednou úspěšní v zakončení. Dneska zápasy rozhodují přesilovky a nedařilo se ani našim speciálním formacím,“ uvedl po zápase trenér Valachů Jan Srdínko.

To domácí kouč měl o mnoho více důvodů k radosti. „Jsme rádi, že jsme navázali na výkon z Jihlavy, jak systémově, tak nasazením a obětavostí. Výborně jsme pracovali do defenzívy, z toho pramenila naše přečíslení a šance. Jsme rádi, že jsme si pomohli i přesilovkou na 2:0, kterou jsme sehráli výborně,“ řekl trenér Třebíče Jaroslav Barvíř.

Vsetínští hokejisté se na porážku pokusí rychle zapomenout, už ve středu doma na Lapači hostí Sokolov.

CHANCE LIGA, 43. kolo

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – VHK ROBE VSETÍN 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. M. Zabloudil (Gajarský, Vodný), 29. Vodný (L. Doudera, Střondala), 52. Dočekal (L. Forman). Rozhodčí: Bejček, Čáp – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 871. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 3:0.

Třebíč: Jekel – Hunkes, L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Poizl, Tureček, Mlčák – Střondala, L. Bittner, Dočekal – D. Sklenář, Malý, Šťovíček – Ferda, D. Michálek, Krliš – Gajarský, Vodný, M. Zabloudil.

Vsetín: Gába – Ondračka, Jerofejevs, Smetana, Štach, Hryciow, J. Říha, Š. Jenáček – Rob, Pšurný, Jonák – A. Zeman, Kucharczyk, Berger – D. Březina, Venkrbec, Pitule – Hořanský, R. Vlach, R. Půček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x