Hokejistky z Valašského Meziříčí vybojovaly s reprezentací druhé místo v evropském poháru

Kristýna Šimčíková (vlevo) a Natálie Veselá (vpravo) si svým skvělým výkonem vybojovaly stříbro na turnaji European girls Trophy. Foto: HC Bobři Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Dvojice mladých hokejistek z Valašského Meziříčí zazářila na evropském poháru v Bratislavě. Společně s týmem reprezentace U15 vybojovala Kristýna Šimčíková a Natálie Veselá stříbrnou medaili.

Dvojice nadějných mladých hokejistek z Valašského Meziříčí zamířila do Bratislavy na turnaj European girls Trophy. Ten odstartoval v pondělí 22. dubna a program byl nabitý až do pátečního finále. Už od samotného začátku ale bylo jasné, že před českou reprezentací, kterou český svaz seskládal z hráček z projektu U15 Future Olympians, stojí velká výzva. Po ovládnutí předchozích dvou ročníků totiž mířily za „zlatým hattrickem“.

Valašskomeziříčské hráčky Kristýna Šimčíková a Natálie Veselá se s českou reprezentací prokousaly úvodní tabulkou bez sebemenšího zaškobrtnutí. Francii a Polsko se děvčatům podařilo překonat bez jediného inkasovaného gólu. Trochu toho trápení přineslo až Německo, které dokázalo srovnat na finální výsledek 3:3.

Skvělé výkony vynesly českou reprezentaci na první místo tabulky a čekal je tak souboj s vítězným týmem druhé skupiny – Maďarskem. V minulosti už děvčata Maďarkám vítězství vyfoukla a páteční úspěch by pro ně znamenal dobře se vyjímající hattrick. Soupeřky ale byly letos lepší a zlato si ukořistily výkonem 5:1. Do Valašského Meziříčí tak putují sice „jen“ stříbrné medaile, mnohem důležitější je ale obdiv za famózní výkon na bratislavském ledě.

Cesta českého týmu celým turnajem:

Francie U16 – Česko U15, 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Březinová (Hlávková), 10. Březinová (Šimčíková), 30. Karásková, 37. Kuželová (Šimčíková, Březinová).

Česko U15 – Polsko U18, 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Březinová (Hojáková), 15. Šalé, 21. Kohlmistrová (Březinová, Vlková), 22. Karásková (Mynaříková, Hlávková), 23. Šalé (Martinková), 37. Březinová (Kuželová, Šimčíková)

Česko U15 – Německo U15, 3:3 (1:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Mynaříková (Plachá, Karásková), 18. Hlávková (Karásková), 40. Hlávková (Březinová, Šimíková) – 8. Gerberová (Heineová, Weichenhainová), 14. Weichenhainová (Seyerová), 28. Mannsová.

Finále:

Maďarsko U16 – Česko U15, 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Polónyiová (Hiezlová, Tamásová), 28. Hiezlová (Bereczká), 35. Magyarová (Sághyová, Bereczká), 39. Polónyiová (Hiezlová), 45. Tamásová – 44. Mynaříková (Šramková)

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x