Hokejisty Valašského Meziříčí čeká první zápas sezóny s Havlíčkovým Brodem, soupisku v rámci střídavých startů posílí několik hráčů ze Vsetína

Jakub Ďurkáč, jedna ze vsetínských posil. Foto: HC Bobři Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Před valašskomeziříčskými Bobry je první utkání sezony. Už dnes v 17:00 hodin doma vyzvou tým BK Havlíčkův Brod. Valašské Meziříčí ale stihlo vyřídit střídavé starty, Bobry tak posílí hned několik hráčů z prvoligového Vsetína.

První zápas valašskomeziříčských Bobrů je tady. Jen za pár hodin, přesněji v 17:00, vyzvou na domácí půdě tým Havlíčkova Brodu. A první utkání nové sezony nebude procházkou růžovým sadem. Na obou stranách se totiž představí hráči, kteří se chlubí starty v české extralize nebo I. lize.

Za Valašské Meziříčí bude připravena nastoupit jedna z velkých předsezonních posil Jiří Goiš, jenž strávil většinu kariéry v prvoligovém Přerově, dále se představí bývalý hráč Mladé Boleslavi Jan Půček nebo Znojma Lukáš Adámek. Na straně Brodu se zase předvede obránce se dvěma mistrovskými tituly s pražskou Slavií, už druhým rokem za Bruslaře nastupuje reprezentant Jan Novák.

Velkou oporou pro Bobry ale můžou být včas vyřízené střídavé starty, které přinesou posily z prvoligového Vsetína. Už v přípravě naskočil za Valmez brankář Adam Pavlíček, obránci Jan Hamřík, Ondřej Fojtík a útočníci Roman Vaňo s Adamem Koláčkem. Dalšími jmény, která se mohou v dresu Bobrů objevit jsou útočník Erik Pospíšil, jenž hrál v minulé sezoně II. ligu za Techniku Brno a obránce Jakub Ďurkáč, který ve Valašském Meziříčí již dříve působil a oblékal také dres s označením asistenta kapitána.

Start sezony si ale užijí i fanoušci. Ti se mohou těšit na nový vzhled zimního stadionu, který se nově zcela zahalil do klubových barev. Přibyly taky nové části mantinelů a logo klubu na ledě. Během prvního zápasu navíc valašskomeziříčští Bobři představí nové dresy na nadcházející ročník.

Soupiska HC Bobři Valašské Meziříčí pro začátek sezony

Brankáři: Jiří Slovák, Kryštof Ševců, Adam Pavlíček

Obránci: Matěj Sviták, Václav Kočí, Jakub Velikovský, Tomáš Holiš, Vojtěch Baroš, Jan Dluhoš, Ondřej Fojtík, Jan Hamřík

Útočníci: Lukáš Finsterle, Michael Vavřík, Daniel Stodůlka, Lukáš Stodůlka, Marek Urban, Jiří Goiš, Šimon Kuchařík, Ondřej Martiník, David Kozubík, Tomáš Vávra, Jan Půček, Adam Turek, Lukáš Adámek, David Heinrich, Adam Koláček, Roman Vaňo, Erik Pospíšil.