Hokejové kluby Zlínského kraje podepíší memorandum o spolupráci

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Hokejové kluby Zlínského kraje chtějí systematicky spolupracovat, aby zefektivnily výchovu mladých hokejistů v regionu. V neděli 15. prosince podepíšou během turnaje devátých tříd Sev.en Hockey Cup memorandum o spolupráci, a to i za účasti primátora města Zlína Jiřího Korce a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, serveru Zlin.cz to oznámil Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Jedním ze společných projektů klubů by mělo být vybudování Krajského centra výchovy mládeže. „Chceme udržet talentované hráče ve Zlínském kraji, a to v ideálním případě až do dospělého věku. Pokud se nám podaří vychovat vzdělaného a slušného člověka s vazbou na region, pomůže to nejen sportovním klubům, ale celému Zlínskému kraji,“ vysvětlil manažer mládeže HC Berani Zlín Tomáš Valášek. Ze spolupráce všech devíti klubů v regionu by měli těžit především mladí hokejisté – společná práce si klade za cíl zkvalitnit podmínky pro jejich výchovu a sportovní rozvoj.

K podpisu memoranda se sejdou zástupci klubů spolu s představiteli města a kraje v neděli 15. prosince na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně, kde se bude ten den konat turnaj devátých tříd Sev.en Hockey Cup. Spolupráci písemně stvrdí ve 14.15 hodin. O půl hodiny později pak začne zápas zlínských deváťáků proti Litvínovu.

Turnaj ve Zlíně bude třetím kolem poháru Sev.en Hockey Cup. Kromě domácího týmu se jej účastní ještě Litvínov, Pardubice a Kladno. Každý z klubů pořádá jeden celodenní turnaj, po skončení posledního turnaje v Kladně bude vyhlášen celkový vítěz. Pohár se koná pod záštitou energetické skupiny Sev.en Energy a je určen pro hokejisty ročníku 2005 a mladší. Zúčastněné kluby mohou doplnit své výběry o další talentované hráče z jiných týmů v regionu.

Memorandum o spolupráci podepíší tyto kluby: PSG Berani Zlín, VHK Robe Vsetín, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Spartak Uherský Brod, HC Uherské Hradiště, HOKEJ Uherský Ostroh, HK Kroměříž, HC Brumov-Bylnice a HC Rožnov pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x