Hokejový obránce Buchta se vrací na Valašsko. Rodný Zlín vyměnil za Vsetín

Hokejový obránce Lukáš Buchta se dohodl na smlouvě s prvoligovým Vsetínem. Foto: www.hc-vsetin.cz
VSETÍN – Před dvěma lety se vrátil domů ze zámoří. V Americe si zahrál juniorskou soutěž USHL i univerzitní ligu NCAA. Za oceánem dohromady strávil pět sezon. V rodném Zlíně si vyzkoušel českou nejvyšší soutěž, za Berany odehrál v extralize 36 utkání. Po anabázi v pražské Slavii se hokejový obránce vrací zpátky na Valašsko, od nové sezony bude nosit zelenožluté barvy prvoligového Vsetína.

Šest let jsem byl pryč z domova. Chci být nablízku rodičům a lidem, kteří mi věří. Když mám šanci jít do dobrého klubu, který je ještě k tomu blízko, je to bonus,“ uvedl v rozhovoru pro web VHK Robe Vsetín vítěz Clark Cupu z roku 2015.

Na Lapač se podíval už v poslední sezoně Chance ligy, kdy do Vsetína zavítal coby soupeř ve slávistickém dresu.

Měl jsem dobrý start, ale zbrzdila mě měsíc a půl trvající pauza, kdy se hokej nehrál. Pár zápasů jsem se potom hledal. Když jsem se do toho dostal nazpět, podával jsem pod panem trenérem Štrbou dobré výkony. Následně přišel nový trenér pan Říha a já si musel znovu vybudovat svoji pozici,“ líčí.

I když známého kouče přesvědčil o svých schopnostech, před play-off onemocněl covidem, ztratil formu. „Úplně jsem z toho vypadl, hodně jsem zhubnul. Musel jsem se do toho zase dostávat, takže celé předkolo proti Třebíči jsem nehrál, jenom v jednom utkání jsem nastupoval coby sedmý bek. Pravidelně jsem hrál až potom ve čtvrtfinále proti Kladnu,“ vykládá.

V pondělí už se ale hlásil vsetínským trenérům Stantienovi a Srdínkovi, aby s novými spoluhráči odstartoval letní přípravu. Nevadí mi. Poslední rok jsme byli zavření buď doma, nebo na zimáku. Jakýkoliv čas strávený venku je pro mě jenom dobře. Trénovali jsme ve Lhotě nebo v Liptále, je tady krásné prostředí, úplně jsem zíral. Spousta lidí si to asi neuvědomuje, protože to vidí každý den. Já viděl, jak škaredé části světa také můžou být. Valašsko, to je krásná, téměř nedotčená příroda,“ prohlásil nadšeně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x