Hokejový Vsetín hlásí další posilu do útoku, na Lapač přichází Jenyš

Útočník Pavel Jenyš bude v příští sezony hájit barvy Vsetína. Foto: hokej.cz
VSETÍN - Další posilu hlásí hokejisté VHK ROBE Vsetín. Zelenožlutý dres finalisty Chance ligy bude od nacházející sezony nosit známý útočník Pavel Jenyš.

Šestadvacetiletý forvard, kterého v roce 2014 draftoval klub NHL Minnesota Wild, odehrál většinu uplynulé sezony v Porubě. Zasáhl ale i do extraligového předkola play-off s Kometou Brno, kde před lety hokejově vyrůstal. Celkově loni odehrál padesát zápasů a získal v nich 38 kanadských bodů. Nyní přichází bojovat za Valachy.

Po Pavlovi, který je klasický power forvard, jsme se poohlíželi již dříve a jsme velmi rádi, že jsme jej získali pro náš klub. Přesně takový hráč nám tu svým bruslením, výškou, váhou i celkovým stylem hry chyběl. Je tvrdý, důrazný, má dobré zakončení. Zároveň umí nahrát a výborně brání. Splňuje všechny atributy moderního hokeje. Potvrdil to už v předchozí sezoně,“ uvedl na klubovém webu hlavní trenér VHK ROBE Vsetín Roman Stantien.

Šestadvacetiletý Jenyš se narodil v Brně, kde také začal s hokejem. Prošel mládežnickými výběry Komety, v roce 2011 se radoval z mistrovského titulu s mladším dorostem. Zahrál si také za A-tým, již ve svých šestnácti letech si připsal premiérový start proti Liberci. Bojoval rovněž za reprezentaci, startoval například na Hlinkově memoriálu.

Po draftu NHL v roce 2014 bojoval o šanci v nejslavnější lize světa. Nejprve zamířil do zámořské juniorské OHL, kde hrál za Sudbury a Niagaru. Na konci sezony 2014/2015 stihl osm utkání v AHL. Potom se vrátil opět do OHL. Celý ročník 2016/2017 strávil Jenyš v ECHL v Quad City Mallards. O rok později oblékal dresy lowa Wild a Rapid City Rush. Jeho poslední zámořskou štací byl americký tým Manchester Monarchs.

V roce 2019 se brněnský rodák vrátil zpět do České republiky a nastupoval za Kometu, Pardubice a prvoligovou Třebíč. Sezonu 2020/2021 strávil ve slovenských Košicích, většinu posledního ročníku odehrál v Porubě a nastupoval i proti Vsetínu. Stihl rovněž dva starty v extraligovém předkole play-off v dresu Komety. Nyní Jenyše čeká valašská mise.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x