Holešovská Regata bavila i pomáhala! Obávanou vodní lávku přejel rekordní počet soutěžících

Foto: Holešovská Regata
HOLEŠOV – Holešovská Regata přilákala v pátek 21. a v sobotu 22. června do zámeckých zahrad tisíce návštěvníků. Zatímco páteční program na půl hodiny přerušila krátká průtrž mračen, sobotní den přinesl ideální počasí a pohodovou letní atmosféru. Návštěvníci si užili nejen hudební program, ale i doprovodné akce včetně oblíbených soutěží na zámeckých vodních kanálech.

V soutěži netradičních plavidel, do které se letos přihlásilo 14 posádek, zvítězil stejně jako loni tým ZŠ a MŠ Choryně, a to s nápaditým plavidlem ve tvaru rakety a názvem Mezi nebem a zemí. Druhé místo obsadilo plavidlo Avatar týmu ZŠ Trávníky Otrokovice a třetí místo Maxipes Fík kolektivu ZŠ, MŠ a PŠ Valašské Meziříčí.

Součástí programu bylo i oblíbené Mistrovství světa v přejezdu holešovské vodní lávky, kterého se zúčastnilo rekordních 25 soutěžících. Rekordní byl i počet těch, kteří 24 metrů dlouhou lávku dokázali přejet bez pádu. Vítězem se pak podle pravidel stal ten, který jízdu zvládl v nejpomalejším čase – Václav Janováč z Jankovic.

Festival navíc nejen bavil, ale i pomohl, a to dvěma postiženým dětem přímo z Holešova. Ve spolupráci s charitativním spolkem Korunka Luhačovice dostanou maminky čtyřletého Bořka a devítiletého Filipa na potřebnou péči a léčbu výnos z dobrovolného jízdného na výletních lodích, prodaného festivalového merche a navíc i prodeje speciální edice Panenky Korunky v námořnickém oblečení. Každá rodina díky tomu obdrží 30 000 korun.

Přispěli jsme za festival a podařilo se inspirovat i návštěvníky, takže do celkové částky se přidaly i jejich příspěvky, plus výtěžek z prodeje ve stánku Korunky. Dohromady to dalo nemalou částku, která pomůže oběma rodinám, z čehož mám velkou radost,“ uvedl ředitel festivalu Michal Žáček.

Během dvou dnů na festivalu vystoupili mj. David Koller, Janek Ledecký, Monkey Business, Desmod, Kapitán Demo, Pokáč, Tereza Balonová a další muzikanti. Zpestřením byla talk show 7 pádů Honzy Dědka a DJ show Leoše Mareše. Pro děti byly opět připraveny zábavné aktivity v zámeckém parku i na nádvoří zámku.

Kvůli horkému počasí letos pořadatelé personálně i početně posílili stánky s nápoji v gastro zóně a vytvořili pro návštěvníky osvěžovnu s vodní mlhou.

Jediný, naštěstí nepříliš vážný problém, nakonec nepřineslo horko, ale bouřka, která se v pátek večer přehnala nad Moravou. Nás se naštěstí dotkla jen úplným okrajem, na půl hodiny jsme přerušili program před koncertem Davida Kollera, na kterého si návštěvníci počkali schovaní v zámku nebo stanech s občerstvením,“ doplnil Michal Žáček.  

Příští 13. ročník festivalu Holešovská Regata se uskuteční 20. a 21. června 2025.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->