Holešovská Regata bude bavit a pomáhat zároveň

foto: Holešovská Regata
HOLEŠOV – Zítřkem začíná 12. ročník Holešovské Regaty, který i letos přinese to nejlepší z české i slovenské hudby a vyšle na vodu netradiční plavidla. Těšit se můžete na show Leoše Mareše, speciální živou talk show 7 pádů Honzy Dědka i držitele Ceny Anděl. Vyhlídkové plavby po zámeckých vodních kanálech navíc přinesou finanční podporu pro dva zdravotně postižené chlapce z Holešova.

Tradiční festival Holešovská Regata bude během pátku a soboty bavit celé rodiny. Letos ale kromě zábavy bude taky pomáhat. Výtěžek z dobrovolného jízdného při vyhlídkových plavbách po zámeckých vodních kanálech totiž poputuje ve spolupráci se spolkem Korunka Luhačovice rodinám dvojice vážně zdravotně postižených chlapců z Holešova. Podporu přinese taky prodej speciálních Panenek Korunka v námořnickém oblečení. Ty nechal spolek vytvořit právě pro tuto příležitost.

A jaký program letos na Regatu láká? „Každý rok se snažíme přivážet do Holešova ta nejzajímavější jména české a slovenské hudby, která baví diváky napříč generacemi. Letos na Regatě zahrají hned dva letošní držitelé Ceny Anděl: Zpěvák roku David Koller a Objev roku Tereza Balonová, k tomu Monkey Business, Desmod, Janek Ledecký, Pokáč, Kapitán Demo, Fleret, The Silver Spoons či Circus Problem. Zpestřením festivalu budou bubenické happeningy mezi diváky,“ vyjmenovává největší lákadla letošního ročníku ředitel festivalu Michal Žáček.

Novinkou v doprovodném programu je letos talk show 7 pádů Honzy Dědka. Známý moderátor při ní během sobotního odpoledne vyzpovídá Janka Ledeckého a herce Josefa Poláška, Jaromíra Noska a Robina Ferra ze Tří tygrů. Závěrečnou tečkou navíc tentokrát nebude koncert, ale DJ-show v podání Leoše Mareše. Úplný konec potom ohlásí oblíbený ohňostroj.

Regata je mimořádná taky místem konání. Návštěvníky totiž láká k baroknímu zámku Holešov, který bývá díky zahradám protkaným vodními kanály ve tvaru Neptunova trojzubce přezdíván Moravské Versailles. A právě na vodních kanálech budou v sobotu tradičně soutěžit netradiční plavidla a odvážlivci se utkají o titul Mistra světa v přejezdu holešovské vodní lávky na kole.

Festival přináší spoustu zábavy nejen pro dospělé, ale taky pro děti. Pro ty je letos připravena spousta zábavy zdarma. V zahradách budou taneční a sportovní aktivity, na vodních kanálech aqua zorbing, na nádvoří zámku se chystají tvořivé dílny a ti nejmenší se vyřádí na pirátském skákacím hradě.

„Na rodiny s dětmi pamatujeme nejen při přípravě programu. Děti do 7. narozenin mají vstup zdarma, rodiny s většími dětmi mohou využít výrazně zvýhodněné rodinné vstupenky na sobotní den. Ty lze koupit jen v předprodeji, na místě už nebudou k dostání,“ upozorňuje Michal Žáček.

Během festivalu navíc zámek Holešov nabízí vstup na aktuální výstavy za polovic, včetně populární expozice věnované legendární stavebnici SEVA a doprovodné herny.

A co by to bylo za festival bez dobrého jídla a pití? V aleji u vodních kanálů najdou návštěvníci velkou gastro zónu plnou dobrot. Od tradičních burgerů, langošů, pizzy a makrel na grilu přes egyptský street food, španělské churros, asijské gyoza knedlíčky nebo bublinkové wafle až po rolovanou i točenou zmrzlinu a další sladkosti, pivo, víno i nejrůznější drinky.

Pro všechny řidiče, kteří na festival dorazí autem, bude zařízeno velké záchytné parkoviště v Tovární ulici v centru Holešova. A ti, kteří přijedou z větší dálky, mohou přespat v kempu hned vedle zámeckých zahrad a místního koupaliště.