FOTOGALERIE: Na Holešovskou Regatu přijel Trojský kůň a více než 18 tisíc lidí!

Foto: Otakar Hofr
HOLEŠOV - O víkendu proběhl desátý ročník oblíbeného festivalu Holešovská Regata. Dvoudenní akci, která se uskutečnila po dvouleté přestávce, navštívilo přes 18 tisíc lidí.

Do populární soutěže netradičních plavidel se v tomto roce přihlásilo celkem 12 posádek. Cenu odborné poroty vyhrála loď s názvem Trojský kůň, kterou sestavili studenti Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem. Druhé místo vybojovala posádka TYMY Holešov s lodí Kouzelný svět v Tymy. Pro třetí místo si doplul Škorpion, kterého sestrojila SPŠ Strojnická Vsetín.

Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky se zúčastnilo celkem 25 odvážlivců, kteří se pokusili pokořit 24 metrů dlouhou a 25 centimetrů širokou lávku. Celou lávku se nepodařilo zdolat žádnému z nich, avšak nejdál dojel Miroslav Kvasnička ze Slovenska, kterému chyběly už jen dva metry.

V průběhu obou dnů na pódiu vystoupila celá řada známých kapel jako MIRAI, NO NAME, QUEENIE, SUPPORT LESBIENS, ČECHOMOR, MŇÁGA A ŽĎORP, a další.

Oslava desátých narozenin našeho festivalu byla skvělá! Díky moc všem divákům za úžasnou atmosféru, kterou v pátek i v sobotu vytvořili. Kapely odjížděly nadšené. I my jsme plni dojmů a už teď se těšíme na příští jedenáctý ročník,“ uvedl Michal Žáček za pořadatelský tým.

Příští jedenáctý ročník festivalu Holešovská Regata se uskuteční v termínu 16. a 17. června 2023.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x