Holešovská Regata opět vyhlašuje soutěž plavidel, týmy se už mohou registrovat

Soutěž plavidel na Holešovské Regatě. Foto: archiv Holešovská Regata
HOLEŠOV - Dvanáctý ročník festivalu Holešovská Regata nabídne i letos nejen hudební, ale také bohatý doprovodný program pro celou rodinu, jehož vrcholem bude oblíbená soutěž netradičních plavidel. Zájemci, kteří se v ní chtějí utkat, už se mohou hlásit: pořadatelé právě spustili příjem přihlášek. Soutěžní plavba se uskuteční během sobotního programu dvoudenního festivalu – v sobotu 22. června.

„Soutěže plavidel se může zúčastnit úplně každý, kdo má chuť se pobavit, užít si zábavu a předvést se návštěvníkům festivalu. Jedinou podmínkou je sestrojení plavidla, které je poháněno „lidskou silou“, tedy pádlováním, veslováním, šlapáním či odpichováním. Motorový pohon není povolen. Na náklady spojené se stavbou plavidel soutěžícím opět symbolicky přispějeme. Naše porota složená ze známých osobností, zástupců města Holešov a partnerů festivalu pak tři nejzajímavější plavidla ocení finanční odměnou. Speciální cenu opět udělí i náš partner Continental Barum vybraným týmům z řad škol a školských zařízení,“ uvedl za organizátory Holešovské Regaty Pavel Mrázek.

Vzhledem k omezené kapacitě vodního kanálu zámeckých zahrad, na nějž plavidla během soutěže vyplouvají, je jejich počet omezen na maximálně 25 lodí. „Doporučujeme neváhat a přihlásit se co nejdřív, než bude kapacita vyčerpána. Každý rok míváme plno,“ upozornil Pavel Mrázek. Registrace je možná na www.holesovskaregata.cz/prihlasky-plavidel.

Soutěž plavidel patří k nejoblíbenějším atrakcím doprovodného programu Holešovské Regaty již od jejích začátků. „Každý rok se účastní týmy všeho věku: od žáků škol a dětí ze zájmových kroužků přes menší tematická plavidla o dvou třech pasažérech až po opravdu velká lodní díla s početnou posádkou, na nichž se vyřádí parta kamarádů či kolegů z práce. Každý rok nás posádky překvapují opravdu neotřelými nápady. V minulosti už se nám po kanálu plavilo leccos, dokonce i doutnající sopka, trabant, kadibudka nebo prezidentský člun s Milošem Zemanem,“ doplnil Pavel Mrázek.

Soutěž plavidel není na Holešovské Regatě jedinou „vodní“ atrakcí. Na vodním kanálu, který protíná zámeckou zahradu, se koná také divácky atraktivní soutěž v přejezdu vodní lávky a během celého dne si mohou návštěvníci užívat vyhlídkové plavby na dračích lodích.

Hudební a rodinný festival Holešovská Regata se v zahradách zámku Holešov uskuteční v pátek 21. a sobotu 22. června. Na pódiu u zámku vystoupí mj. David Koller, Monkey Business, Janek Ledecký, Desmod, Pokáč, Kapitán Demo či Fleret, pro děti budou připraveny zábavné aktivity na různých místech zámeckého parku, zajímavou součástí doprovodného programu bude mimořádné „vydání“ oblíbeného pořadu 7 pádů Honzy Dědka, jenž vyzpovídá vybrané festivalové hosty, a tečku za dvanáctou Holešovskou Regatou obstará after party Leoše Mareše.

www.holesovskaregata.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x