Holešovské mažoretky sbírají jeden cenný kov za druhým. Chcete se k nim přidat?

Mažoretky z Holešova nabírají nová děvčata do týmu. Foto: facebook Mažoretky Holešov
HOLEŠOV - Spolek mažoretky Holešov byl založen v roce 2009 hlavní vedoucí Mgr. Lenkou Klepalovou. Mažoretková základna v Holešově čítá v letošním roce přes 50 členek ve věku od 4 do 18 let. Dívky cvičí pod vedením trenérského týmu – Jolany Saibertové, Nikoly Podrazilové, Agáty Horákové, Kateřiny Lucké, Lenky Klepalové a Lucie Zapletalové. Pravidelně se účastní postupových soutěží v rámci Svazu mažoretek a twirlingu ČR. Červen patří finálovým kolům, na kterých i letos sklízí velké úspěchy.

Na nejvyšší soutěži Národního šampionátu mažoretek získaly reprezentantky mažoretek Mini Lentilek a Lentilek Holešov několik předních umístění včetně titulů mistra ČR. V Ronově nad Doubravou se o víkendu 4. – 5. června 2022 konalo Mistrovství ČR pro sóla, dua a tria klasické mažoretky. Na toto finále se z kvalifikačního kola, které proběhlo 23. dubna v Holešově, probojovalo 16 holešovských choreografií.

Nejvýraznějších úspěchů zde dosáhlo hned několik děvčat:

Karolína Krumpolcová – 1. místo sólo děti B

Ivana Zrníková – mistryně ČR (sólo senior A)

Emily Kubálková + Romana Šeděnková – mistryně ČR (duo junior ml. A)

Dorota Bělíčková + Klaudie Uvírová – mistryně ČR (duo junior st. A) + cena za nejlepší choreografii

V sobotu 11. 6. v Kutné Hoře pak Baby Lentilky (5 – 8 let) s pódiovou formací „Žížala“ vybojovaly zlato a jsou mistryně ČR v klasické mažoretce, kategorie minimažoretky. Pro tato děvčátka, kterým jejich trenérky teprve na podzim daly poprvé hůlku do ruky, je to obrovský úspěch!

Soutěžily zde i Mini Lentilky a Lentilky s evropskou disciplínou Parade Corp. Obě nápadité choreografie od trenérky Jolany Saibertové „Kostry“ a „Cheer“ předvedly její svěřenkyně na výbornou a získaly tak vytoužené 1. místo a s tím i postup na říjnové Mistrovství Evropy mažoretek NBTA do Itálie. Budou zde obhajovat zlato z předešlých let. Titul mistra ČR a postup na evropský šampionát získala i Veronika Hodonská v sóle s rekvizitami „Wonder Woman“.

Vrchol sezóny – 21. ročník MČR mažoretkových skupin v nádherném prostředí lázeňského města Poděbrady, čeká naše mažoretky tento víkend 17. – 19. června.

Nábor nových děvčátek ve věku 6 – 11 let probíhá právě teď, tedy v měsíci červnu. Další proběhne v září.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x