Holešovské mažoretky přivezly zlato z mistrovství Evropy

Foto: Mažoretky Holešov
HOLEŠOV - Další úspěšnou zahraniční reprezentaci má za sebou klub Mažoretky Holešov. Tentokrát se díky nominaci z mistrovství ČR vydalo 27 děvčat se svými trenérkami na dlouhou cestu do Bulharska, kde se v historickém městě Plovdiv konalo na začátku října Mistrovství Evropy mažoretek asociace NBTA Europe.

Soutěžící z celkem 16 států bojovali v jedné z největších sportovních hal v Bulharsku o co nejlepší umístění v různých disciplínách i věkových kategoriích. Zástupci České republiky měli velmi silnou fanouškovskou základnu a skvělá atmosféra na české tribuně motivovala všechny k co nejlepším výkonům na soutěžní ploše.

Holešovský klub reprezentovaly skupiny Mini Lentilky, které se staly mistryněmi Evropy v Traditional Corp Juvenile a na zlato dosáhly i v disciplíně Parade Corp Juvenile s choreografií „Back to the 80´s“. Mistrovský titul získaly i Lentilky za Batonflag Team Junior v orientálním stylu a stříbro pak v Parade Corp Junior, kde předvedly cirkusovou show. Sólistka Veronika Hodonská pak vybojovala s choregografií „Casino“ v početné konkurenci titul vicemistryně Evropy.

Opět se potvrdilo, že holešovská děvčata umí zaujmout nejen nápaditou choreografií, ale i technicky správným provedením. Není se čemu divit, vždyť se na toto evropské klání dívky poctivě připravovaly celé letní prázdniny pod vedením trenérek Jolany Saibertové a Kateřiny Svobody,“ uvedla za Mažoretky Holešov Lenka Klepalová.

Odměnou jim nyní jsou nejen krásné sportovní zážitky, ale i vytoužené medaile, které jim budou jejich úspěch už napořád připomínat.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x