Holešovské tržiště se přestěhuje na náměstí sv. Anny

Ilustrační foto (Foto: Facebook MěÚ Holešov)
HOLEŠOV - Po rozsáhlé opravě náměstí sv. Anny, která se již chýlí ke zdárnému dokončení, rozhodlo město Holešov o přemístění tržiště z náměstí Dr. E. Beneše - prostranství u kostela - na náměstí sv. Anny. Doplněna byla také některá tržní místa, např. v lokalitě Kráčiny a další místa pro příležitostné konání trhů. Nový tržní řád vstoupí v platnost 1. září 2020, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Hana Helsnerová.

Tržní řád nově nebude obsahovat seznam restauračních zahrádek, ale na celém území města Holešova včetně jeho místních částí byla stanovena maximální doba prodeje zboží a poskytování služeb v případě restauračních zahrádek od 7.00 hodin do 22.00 hodin. Pro období měsíců června, července a srpna se v pátek, v sobotu a ve dnech, po nichž bezprostředně následuje státem uznaný svátek, byla udělena výjimka, kdy se konec prodeje stanovuje na 23.00 hodin.

„Od 1. září se stává provozovatelem tržiště Město Holešov, Odbor právní a Obecní živnostenský úřad. Za užívání tržiště a tržních míst se bude vybírat místní poplatek za užívání veřejného prostranství dle obecně závazné vyhlášky, výběrem bude vedle odboru finančního pověřen také Odbor právní a Obecní živnostenský úřad,“ upřesnila Helsnerová.

Místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství budou podléhat i tržním řádem vymezená tržní místa v místních částech Holešova (Žopy, Tučapy, Količín, Dobrotice, Všetuly – ulice Sokolská a ulice Kráčiny). Na celém území města je zakázán podomní prodej s výjimkou podomního prodeje v objektech, které nejsou určeny k bydlení (zejména provozovny).

Slavnostní otevření Městské tržnice se uskuteční v rámci Dnů města Holešova, které se budou konat 5. a 6. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x