Holešovští tenisté zdolali vedro 6:0. Tradiční turnaj vyhrála dvojice Polášek, Nedvídek

Foto: Pavel Sláma
HOLEŠOV - Je to téměř jisté, když si do Holešova přijedou zkraje prázdnin poměřit s místními své tenisové síly soupeři z okolí, zatopí "nahoře" sluníčko tak, že je samotná účast a várka pěti deblových zápasů pro ne úplně mladé účastníky setkání malým hrdinstvím. A vzhledem k tomu, že startovní pole je de facto tradiční a každému věk přibývá, pak před účastníky dalšího ročníku turnaje V.I.P tenisový klobouček dolů.

Součet věku zúčastněných párů nesmí na dohled od holešovského zámku jít pod 110 let. To je základní pravidlo. Stejně tak je důležité mít dobrou náladu, kondici a těšit se na vždy velmi pěkné ceny, které tu dostává téměř každý.

„Vítězem se tentokrát v obrovském parnu stala dvojice Jiří Polášek, Pavel Nedvídek,“ informoval jeden z osvědčených organizátorů Pavel Sláma s tím že…“nejstaršími hráči v součtu věku byla vyhlášena dvojice Miroslav Kula, Josef Zalabák a vůbec nejdříve narozeným hráčem byl Vladislav Ziegelbauer, tomu je 71 let.

Jako inventář už bývá brán o více než dvacet let mladší expředseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. „Vedro veliké, výkony mnohých ale také,“ smál se při vyhlašování cen.

Zkušený politik, volejbalista i tenista Vondráček by u toho, když do místní slávy uváděli Jiřího Poláška, dalšího z pořadatelů vždy velmi přátelské akce.

„Tohle je pro mne velká pocta, jen ten čas nějak šíleně prchá,“ měl jasno vítěz turnaje, nezdolný pan Jiří, který byl u toho, když vyhlásili významnou osobností turnaje Michala Pospíšila.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->