Hotelový host okradl jiného o deset tisíc korun

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
LUHAČOVICE - Jen několik hodin trvalo policistům, než objasnili krádež v luhačovickém hotelu. Muž zde přišel o peněženku s deseti tisíci korunami, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jeden z lázeňských hostů si po půlnoci sedl do křesla v odpočinkové části hotelu a četl si knihu. S sebou měl tašku s osobními věcmi a peněženkou, v níž měl 10 tisíc korun. Kolem druhé rodiny ráno odešel zpět do pokoje a tašku zapomněl v křesle. Když se v pět hodin probudil, začal ji hledat nejprve v pokoji a poté ve společných prostorách hotelu, ale bez úspěchu. Krádež proto oznámil na policii.

Policisté, kteří záhy dorazili na místo, zjistili veškeré informace a vyslechli všechny osoby, které si mohly něčeho všimnout. Po pár hodinách měli v případu jasno. Podezření padlo na jiného hotelového hosta, pětačtyřicetiletého muže z Havířova. Ten sice původně tvrdil, že o ničem neví, ale nakonec se ke krádeži přiznal.

„Ukázalo se, že si šel před hotel před pátou hodinou ráno zakouřit a když uviděl na křesle ležet tašku bez majitele, tak ji ukradl. Z peněženky vytáhl finanční obnos a tašku vyhodil do popelnice před hotelem. Než přijeli policisté, byla už popelnice vyvezena. Muž, který naposledy kradl jako mladistvý a rozhodně netrpí nouzí, vyjádřil nad svým činem lítost. Všechny odcizené peníze vrátili policisté jejich majiteli,“ doplnila Kozumplíková.

Za krádež teď muži z Havířova hrozí v případě odsouzení až dvouleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x