Hřiště ve Vodní ulici ve Valašském Meziříčí má nové trampolíny

Foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Hřiště ve Valašském Meziříčí ve Vodní ulici má nové trampolíny. Vybudování trampolínového centra stálo přes 400 tisíc korun, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Hřiště ve Vodní ulici, které je umístěné v centru, je podle města nejoblíbenější. „Radnice každoročně rozšiřuje prvky, které nabízejí malým návštěvníkům netradiční vyžití,“ uvedl Mikuš. Hřiště je nejstarší ve městě, přesto je kvůli pravidelné údržbě nejnavštěvovanější. „Každoročně se jej snažíme doplňovat o nové prvky. Letos jsme zde již umístili edukativní pexeso a nově také trampolíny pro aktivnější vyžití dětských návštěvníků hřiště,“ popsala místostarostka Yvona Wojaczková.

Nový herní prvek tvoří speciální elastický polyuretanový povrch, z něhož je vytvořeno i velmi oblíbené mlhoviště, které v místě vzniklo loni. „Jedná se o velice bezpečný povrch, který skvěle tlumí otřesy i pády. Vybudování nového trampolínového centra stálo téměř 404 tisíc korun, přičemž částkou 300 tisíc na jeho vznik přispěla místní společnost Jacobs Douwe Egberts a zbytek ceny jsme uhradili z městského rozpočtu. I díky spolupráci se zmíněnou firmou můžeme hřiště neustále vylepšovat, za což jsme moc rádi,“ dodala Wojaczková.

Momentálně je však dětské hřiště na ulici Vodní pro veřejnost až do odvolání uzavřeno. Důvodem jsou aktuálně platná epidemiologická opatření a pravidelná velká koncentrace osob v samotném areálu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x