Hrozba anonyma na školku se nepotvrdila

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Policie se ve čtvrtek odpoledne zabývala anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na některou mateřskou školu v České republice. Spustila preventivní opatření, informovala mateřské školy ve všech krajích. Blíže nespecifikovaný útok se zatím nepotvrdil, ale policisté po autorovi výhrůžky stále intenzivně pátrají.

Policie ve čtvrtek po druhé hodině odpolední na Twitter napsala, že se Národní centrála proti organizovanému zločinu „intenzivně zabývá anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na mateřskou školku“. Výhrůžka ale nebyla nijak specifikována, což policii práci velmi ztežovalo. „V součinnosti s krajskými ředitelstvími policie jsme přijali preventivní opatření a provádíme úkony směřující k vypátrání autora výhrůžky,“ dodala.

Provádíme řadu opatření, která jsou dílem veřejná a dílem skrytá. Více informací v tuto chvíli z taktických důvodů poskytnout nemůžeme,“ potvrdil novinářům ve čtvrtek odpoledne mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Na základě tohoto sdělení ředitelky školek po konzultacích se zřizovateli zkontaktovaly rodiče a informovaly je o možném nebezpečí. Dospělí se tak mohli sami rozhodnout posoudit, zda dítě do vzdělávacího zařízení v pátek odvedou, či nikoliv.

Redakci Zlin.cz potvrdilo několik mateřských škol ve Zlínském kraji, že informace v duchu: „Nepodléháme panice, ale víme, že musíme zajistit bezpečí Vašich dětí. Proto Vás prosíme, abyste podle svých možností zvážili případnou zítřejší přítomnost svého dítěte v MŠ a obratem nám své rozhodnutí oznámili,“ paniku nevyvolalo a rodiče svoje ratolesti až na výjimky do školek přivedli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x