Hulín ozdobí nová socha

Ilustrační foto (Foto: Facebook MěÚ Hulín)
HULÍN - Socha s názvem Ruce zkrášlí parčík před základní uměleckou školou v Hulíně. Serveru Zlin.cz to za hulínskou radnici řekl Zdeněk Dvořák.

Nová socha bude z kamene, postavená na nízkém podstavci ze stejného materiálu, o rozměrech 1 x 2 metry. Zájmem radnice je, aby byla veřejnosti představena na podzim příštího roku.

Tvůrcem Rukou je akademický sochař Vojtěch Adamec starší. V parčíku v Hulíně se objeví jejich kopie, kterou zhotoví syn autora, Vojtěch Adamec mladší. Instalací sochy se splní jedno velké přání. „Vdova po akademickém sochaři nás i jménem své rodiny oslovila s prosbou, zda by v našem městě, ve kterém se Vojtěch Adamec narodil, mohla být některá z jeho soch umístěna. Tohle přání jsme se rozhodli vyplnit. Volba padla na Ruce, ostatně, ruce jsou i symbolem poskytnuté pomoci, podpory,“ sdělil hulínský starosta Roman Hoza.

Ruce pro město Hulín budou vytvořeny z jemnozrnného pískovce z lokality Vyhnánov v Královéhradeckém kraji. „Parčík před základní uměleckou školou, ve kterém bude socha umístěna, projde ještě před tím rekonstrukcí,“ doplnila Jana Kouřilová z Odboru rozvoje města a životního prostředí hulínské radnice.

Socha Ruce nemusí být jedinou, která se v nadcházející době v Hulíně objeví. Radnice uvažuje i o dalších a už probíhá debata o jejich umístění. „Jedna z uvažovaných možností je střed parku Mezivodí. Počítá s ní i studie rekonstrukce tohoto prostoru, kterou již máme zpracovanou,“ konstatoval Roman Hoza.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x