Hulínská knihovna má za sebou úspěšný rok. Dokazuje to i krajský titul

Titul Knihovna Zlínského kraje roku 2021 převzali za Hulín Erika Koukalová (druhá zleva), vedoucí Městské knihovny Hulín, Jarmila Zakravačová (třetí zleva), ředitelka MKC Hulín, a Roman Hoza (první zprava), starosta města Hulína. Foto: MK Hulín
HULÍN – Přes 16 300 půjčení knih, řada uspořádaných přednášek, besed a akcí pro veřejnost. A k tomu třešnička na dortu – titul Knihovna Zlínského kraje. Rok 2021 byl pro Městskou knihovnu Hulín opravdu úspěšný.

„Nepracovali jsme v klasickém režimu, na který jsme zvyklí, přesto loňský rok hodnotíme jako úspěšný. O naši činnost byl ze strany veřejnosti velký zájem,“ konstatovala Erika Koukalová, vedoucí Městské knihovny Hulín. Ke kladnému hodnocení se přidává také starosta města Roman Hoza: „Naše knihovna odvádí skvělou práci. V Hulíně je pojmem, má spoustu spokojených čtenářů. Její činnost je do značné míry propojena s městským kulturním centrem a společně ovlivňují společenské a kulturní dění v Hulíně. Ze strany radnice si zaslouží veliké poděkování a přání spousty sil a nápadů do další činnosti.“

I když knihovna musela v minulém roce vyřadit přes 1 300 knih, dorovnává je více než 1 100 knih nových. Do praxe se podařilo navíc uvést novinku – bibliobox, tedy schránku, která umožňuje bezkontaktní vrácení zapůjčených děl. Ovšem velký úspěch slavily také akce pro veřejnost. Namátkou můžeme vzpomenout přednášky Karmická numerologie, Černobyl nebo Akademie 3. věku.

Velkým úspěchem a pomyslnou třešničkou na dortu bylo získání titulu Knihovna Zlínského kraje roku 2021. „Jsme rádi, že se naší knihovně podařilo splnit všechna kritéria a získat toto prestižní ocenění. Neusínáme však na vavřínech a už pracujeme na dalším zlepšování našich služeb a vybavení knihovny. Chtěli bychom knihovnu v letošním roce zmodernizovat, a to především v oblasti maker-spacu, což je tvorba prostoru pro moderní kutily a techniky. Konkrétně se chceme zaměřit na robotiku a virtuální prostředí. Svět se rychle mění, a i knihovny na tyto změny musí reagovat,“ konstatovala Erika Koukalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x