Hurá, hrrr na hory. Zima je tady

foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Že by to nebyl jenom záchvěv a zimy a pak zase Vánoce na blátě? Kdoví? Každopádně se na samém začátku adventu od nějakých čtyř set nadmořských metrů na východě Moravy zima předvedla v dokonalé formě. První sníh úplně změnil ráz krajiny a na chvíli zahnal krušné a všudypřítomné "koronamyšlenky."

„Paráda, vyrazili jsme s kočárkem a malou Adélkou na vycházku, sněhu je docela dost, bydlíme ve výšce rovných 400 metrů nad mořem. Malá ještě nemá tři čtvrtě roku, ale bylo znát, že na to bílé nadělení hledí docela s překvapením,“ smáli se mladí manželé Petr a Gabriela. Jejich dva starší potomci už zkoušeli, zdali by se dal udělat první letošní sněhulák.

O pět set metrů nad mořem výše už sníh na Kohůtce v Javorníkách zasypal všechny chaty a přilehlé cesty. Zimní výhledy tu byly v sobotu dopoledne už přímo dokonalé.

„Já jdu s dědou na skialpy, už je to takový náš rituál,“ hlásil Zlinu.cz školák Adam Palička z Karolinky. Taky tam už leží první vrstva sněhu, na sjezdovce, kudy si to oba členové sportovní rodiny vyrazili pěkně do kopce, jej utěšeně přibývá s dalšími a dalšími nadmořskými metry.

Daleko „zimnější“ je teď také pohled na Velké Karlovice. Na sjezdovkách leží několikacentimetrová vrstva sněhu, sněhu přibývá ve vyšších polohách. „Zatím rozhodně dokonalá výzva k procházkám, samozřejmě se budeme snažit co nejdříve pravou zimní sezónu. K zasněžování pochopitelně potřebujeme dlouhodoběji teploty pod nulou,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy.

Spousta lidí vyrazila z nedaleké Bystřice pod Hostýnem, Holešova ale i Zlína na Troják. Také tam lákaly bílé stráně a cesty k pěkné naprosto zimní vycházce.

„Jsme sportovně založená rodina, ráno si zahrajeme tenis, odpoledne vylepšíme imunitu parádní vycházkou směrem k Hostýnu po magistrále,“ těšil se velmi aktivní senior ze Zlína Jiří Ammer.

Sponzorem článku je Bouda Šestidomí, která vám nabízí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x