Hustý dým a místo slámy spálenina. Na poli u Poličné ve středu hořelo

Požár u Poličné. Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO - Ve středu po druhé hodině odpolední přijali hasiči oznámení o požáru traktoru a balíků slámy na poli u Poličné na Vsetínsku. Operační důstojník na místo vyslal postupně profesionální hasiče z Valašského Meziříčí a spolu s nimi dobrovolné jednotky z Poličné, Zašové, Kelče, Lešné, Bystřičky a Kunovic. V rámci mezikrajské výpomoci ze sousedního Olomouckého kraje byla povolána i dobrovolná jednotka z Hustopečí nad Bečvou.

Vzhledem k počtu nasazených jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a k události zamířil i územní řídící důstojník.

„Po příjezdu na místo byl potvrzen požár balíkovače slámy a již hotových balíků. Traktor se podařilo na poslední chvíli jeho obsluze odpojit. Vzhledem k silnému větru se požár rychle šířil do různých směrů, včetně lesa,“ uvedl za krajské hasiče Adam Fuksa.

Jednotky postupně nasadily několik vodních proudů a šíření požáru se jim podařilo zastavit. Po půlhodině tak mohla být ohlášena lokalizace a další hodinu trvalo dohašování drobných ohnisek a prolévání zasažených míst.

Příčina požáru zůstává v šetření a způsobená škoda byla vyčíslena na více než tři sta dvacet tisíc.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x