I letos má Hulín dárky pro seniory. Zdravice je ale formou videopozdravu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Hulín)
HULÍN – Ani v letošním roce poznamenaném pandemií koronaviru nepřijdou dříve narození občané Hulína, kteří žijí v domovech pro seniory, o tradiční vánoční dárky od radnice. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí hulínské radnice Zdeněk Dvořák.

Kvůli přísným epidemiologickým opatřením jim je však představitelé města tentokrát nepředali osobně, ale nechali je roznést pracovníky těchto sociálních zařízení.

„Každá návštěva je v dnešní době, zvláště pro seniory, určitým zdravotním rizikem a to chceme zcela eliminovat. Proto jsme pro naše dříve narozené natočili s kolegou místostarostou Jiřím Schafferem videopozdrav, který letos naše osobní setkání nahradil. Netěší nás to, protože se moc rádi s našimi spoluobčany v domovech pro seniory potkáváme, ale zdraví je rozhodně prioritou,“ vysvětlil aktuální opatření Roman Hoza, starosta města Hulína.

Dárky byly předány ve formě balíčků. Senioři dostali například na různé druhy ovoce nebo hulínský kalendář pro rok 2021. „Letos jsme pro radost přidali i přání s jmenovitým pozdravem pro každého seniora s podpisy představitelů města a fotografiemi z hulínských předvánočních akcí. Přání si mohou postavit na stoleček a tak alespoň na dálku zavzpomínat na rodný Hulín,“ sdělila Jarmila Zakravačová, ředitelka Městského kulturního centra Hulín. „Do domovů pro seniory, kde se nachází občané z Hulína, se dárky rozvážely ve čtvrtek 3. prosince,“ doplnila Barbora Tučková, z odboru sociální práce Hulín, která dárky a jejich distribuci zajišťuje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x