Improvizované kreslení si vyzkoušel i oblíbený režisér

Zájemci si ve Slováckém muzeu vyzkoušeli figurální kresbu. Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Improvizovaná kreslírna v Galerii Slováckého muzea v Uherském Hradišti se v letošním roce už potřetí otevřela pro zájemce o kreslení podle živého modelu. Mezi účastníky kurzu byli zkušení kreslíři, ale i ti, kteří byli doposud kreslením nepolíbeni.

Zájemcům o kreslení byly k dispozici stojany s nataženým papírem a také všechny kreslířské pomůcky. Každý se pustil samostatně do kreslení podle živého modelu, kterým byla tentokrát krásná dívka. Kdo si nevěděl rady, mohl požádat o radu či pomoc. „Když mají zájem, tak jim samozřejmě poradím. Spíš jde o takové ty základy, jak umístit figuru, jak si rámcově pohlídat, aby byla v proporcích, jak se stínuje a tak podobně,“ přiblížil kurzy pořadatel Lukáš Malina.

Jedním z účastníků kurzu byl i úspěšný divadelní režisér Robert Bellan, který dlouhých divadelních prázdnin využil právě ke kreslení. „Koronavirus způsobil, že jsem měl více času než obvykle, a tak jsem začal doma malovat. Hrozně mě to baví a chtěl jsem se posunout dál, tak jsem se přihlásil na kurz figurální kresby,“ vysvětlil divadelní režisér.

Robert Bellan svou kurzovní kresbou jasně dokazoval, že má talent nejen divadelní, ale také kreslířský. Na místě proto byla otázka, čemu bude v budoucnu dávat přednost, zda divadlu či kreslení.Budu dávat větší přednost tomu, na co bude momentálně čas. Pokusím se to propojit. Tbudu dva měsíce zkoušet v Českém Těšíně, tak si vezmu barvy s sebou, abych mohl využít volné chvíle na ubytovně k malování, řekl s úsměvem autor komediálních divadelních her.

Premiérové večerní kreslení v Galerii Slováckého muzea, které sestávalo ze tří kurzů, se více než vydařilo. Ti, kteří se tentokrát nestihli zúčastnit, nemusí být smutní. Dle pořadatelů budou v budoucnu podobné kreslířské akce pokračovat.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x